Azonosításban a Novellé a hazai piac harmada

Hirdetés

Egy múlt heti sajtótájékoztatóján a Novell Magyarország bejelentette, hogy nálunk is elérhető az Identity Manager legújabb verziója, mely segítségével a cégeknél már a munkába állás napján kioszthatóak a fontos üzleti erőforrások, igény szerint akár egy jelszóval elérhetővé válnak a különböző rendszerek, tehát az egyes jogosultságok kiosztása és visszavonása azonnal megtörténhet.

A 3-as verziószámú változat az eddigi funkciók megtartása mellett újabb területen is kínál hatékony megoldást a folyamatok egyszerűsítésére és felgyorsítására. A munkafolyamat-támogató rendszer és felhasználói portál együttesen megszüntetik a kézi adminisztrációból származó pontatlanságokat és tévesztéseket, és egy jól kiszámolható, naplózott és biztonságos rendszert alkotnak. Saját workflow rendszerében egyszerűen és gyorsan összeállíthatóak azok a munkafolyamatok, amelyek a vállalat meglévő jóváhagyásos engedélyezési eljárásait tükrözik le. Delegálhatók az adminisztrációs feladatok, de egyes részleteket az alkalmazottak is beállíthatnak saját maguknak, karban tarthatják saját adataikat, visszaállíthatják elfelejtett jelszavaikat – csökkentve ezzel a help desk terhelését. Továbbfejlesztett webes telefonkönyv és hierarchikus fastruktúrában megjelenített összefüggések is segítik az alkalmazottak munkáját. Az offline üzemmódban működő Eclipse alapú Designerrel a projekteken párhuzamosan is elvégezhetőek a feladatok, majd a projekt dokumentációja automatikusan elkészíthető.

A Novell technológiája számos szakmai elismeréssel gazdagodott a közelmúltban, például az InfoWorld „a legjobb személyazonosság-kezelő” alkalmazásnak választotta a 2006-os évre, de korábban elnyerte többek között a Network Magazine és a Network Computing közös "Category Breaker Award" díját, a Media LLCs Network Computing "Well-Connected Award" díját és a CMP Media "Technical Innovation Award" díját is.

Azóta történt

Előzmények