2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Retrórajongóknak: 1500 ingyenes játék

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A régi programokat archiváló szervezet önkéntesei egy legendás rendszert keltenek új életre a böngészőben.

Hirdetés

Jason Scott, az Internet Archive szoftvergyűjtője és történésze jelentette be, hogy nem sokkal a Malware Museum megnyitása után újabb nagy gyűjteményt tettek elérhetővé, méghozzá a Windows 3.x rendszerekre írott szoftvereket, melyeket most már böngészőből, ingyenesen lehet kipróbálni.

Win Pool
[+]

Scott nyilatkozata szerint a Windows 3.x Showcase nevű gyűjteményben jelenleg összesen 1523 szoftver található (bár a linkelt oldalon csak 49 válogatott találatot kapunk, a többi itt van: játékok, shareware, dektop toys, productivity,). A programok böngészőben futtatásához szükséges emulációt a DOSBOX-szal végzik el. Az egyes szoftverek – zömükben játékok – egyedi oldalán az oldal tetején található a futtatási terület, a program indítása után az emuláció kevesebb mint egy percet vesz igénybe. Ugyanezen az oldalon található a szoftver leírása, bemutató képek, illetve a letöltési linkek is.

Azóta történt

  • RetroPie, a játékos nosztalgiavonat

    Nem csak a drága, eredeti hardverek adhatják vissza a 8-16 bites korszak hangulatát, egy Pi-ből is könnyedén varázsolhatunk emulátorközpontot.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.