Beüzemelték a netet a Szigeten

A saját optikai hálózattal rendelkező ACE Telecom internetszolgáltató ma bejelentette, hogy beüzemelte a Sziget működéséhez elengedhetetlen adathálózatot. Két hét leforgása alatt építették ki a komplex, nagy sávszélességű hálózatot több mint 100 végponttal az Óbudai-szigeten, illetve a Sziget belvárosban található értékesítési pontjain.

„A Szigeten egy bármilyen időjárási viszontagságnak ellenálló és extrém leterheltség mellett is működőképes hálózatra van szükség. További megmérettetés, hogy a hálózat kialakítására limitált idő áll rendelkezésre, és természetesen semmilyen meglévő infrastruktúrára nem támaszkodhatunk, sőt a fesztivált kiszolgáló hálózatot az esemény után 48 órán belül le kell bontanunk” – mondta Viczián-Dombai Róbert, a Sziget Kulturális Szervezőiroda informatikai vezetője.

Manapság a fesztiválok és nagyobb rendezvények sikeres lebonyolításához komoly IT-infrastruktúra szükséges, az internet szinte közmű szerepét tölti be a helyszínen, ahova gyakran komplett irodák költöznek. A Szigeten hat külön hálózatot alakítottak ki a dolgozók, a látogatók, a vendéglátóipari egységek, a technikusok és a kamerarendszer számára. A 15 percig ingyen, azt követően regisztrációval használható wifihálózat a fesztivál teljes területét lefedi – közölték.

„A Sziget minden évben újabb kihívásokat tartogat. Idén arra számítunk, hogy az okostelefonok és a Facebook térnyerése révén jelentősen növekedni fog a feltöltések száma, így a résztvevők számára elérhető szimmetrikus wifihálózatot az előző éveknél nagyobb terhelésre készítettük fel” – mondta Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezetője.

Azóta történt

Előzmények