Új szintre lép az Intel bérgyártó részlege, félhet a TSMC?

A Synopsys technológiáival fejlesztik az Intel gyártási részlegét, a cél, hogy vállalható alternatívát nyújtsanak a TSMC és a Samsung mellett.

A chiptervező eszközöket gyártó Synopsys megállapodott az Intellel arról, hogy számos technológiával és eszközzel fejleszti az Intel fejlett bérgyártó részlegét.

Olyan eszközök és szellemi tulajdon is a részét képezik a megállapodásnak, amelyek révén a chiptervezési folyamat felgyorsul. Az Intel 3 és az Intel 18A is profitál ebből, de olyan keretrendszerről is megállapodtak, amely révén a jövőbeli gyártási eljárások is alkalmazhatják a Synopsys technológiáit.

A megállapodás pénzügyi részleteit nem fedik fel. Az Intel 18A eljárását viszont jelentősnek nevezték, mivel újgenerációs tranzisztorterveket mutatnak majd be, ami tovább fokozza a teljesítményt.

Az Intel bérgyártó részlege (IFS) számára ez nagy lépcsőt jelent, ugyanis vállalható alternatívát szeretnének nyújtani a TSMC és a Samsung mellett. Szakértők szerint ehhez a Synopsys is kellett, aki ugyanis nem dolgozik együtt a céggel, azt nem veszik komolyan.

Az Intel az IFS-t 2021-ben indította el, az idei második negyedévben 232 millió dolláros árbevételt generált a bérgyártó részleg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények