Idén is Budapesten lesz a Hacktivity

Bár a magyar Hacktivity 2005 rendezvény csak négy hónap múlva kerül megrendezésre, a szervezők már ezen a héten meghirdettek két versenyt az it-biztonság témakörében. A versenyekre folyamatosan várják a pályaműveket, és a legjobbakat a konferencián értékes nyereményekkel jutalmazzák majd.

A kétnapos felhasználóbarát számítógépes biztonságtechnikai konferencia idén szeptemberben kerül megrendezésre Budapesten, ahol most elsősorban a vezeték nélküli számítástechnikai hálózatok aktuális biztonsági kérdéseire kaphatunk választ a szakma kiemelt tudású szakembereinek közreműködésével. A kicsit még mindig underground vonásokat viselő hagyományos rendezvényen a  tervek szerint megmérkőzik a biztonsági arénában a két „ősi” ellenfél, a Linux és a Windows, ami persze most sem fogja a végső sorrendet eldönteni.

A Wargame az egyik most meghirdetett – általában webes alapokon űzött - játék, melyre már lehet jelentkezni. Itt minden játékos szintről szintre lépegetve egyre nehezebb feladattal kerül szembe, és egyre bonyolultabb biztonságtechnikai feladatokat kell megoldania a továbbjutáshoz. A sikerhez elengedhetetlen a kreatív gondolkodás, és a leleményesség. Emellett persze széles körű számítástechnikai háttértudás is szükséges, ugyanis a különböző védelmi rendszereket e nélkül lehetetlen megfejteni, illetve átugrani. A Wargame a 2004. évi Hacktivity v2.0 egyik igen kedvelt játéka volt, éppen ezért idén sem maradhatott ki a programból. A verseny keretében a vállalkozó szelleműek saját Wargame pályákat készíthetnek, és majd a beérkezett megoldásokra fog épülni a konferencia helyszínén a nagy játék. A legjobbnak ítélt pályák készítői értékes nyereményekre számíthatnak. A pályákat (a megoldásokkal egyetemben) a contest@hacktivity.hu e-mail címre várják a szervezők augusztus 1-ig.

Kovács Krisztián, a Hacktivity főrendezője egy másik tudáspróbáló feladatot is ajánl a programozáshoz és a biztonságtechnikához egyaránt konyító amatőr és profi versenyzőknek, ugyanis nekik van kitalálva az OSSE (Opensource Security Software Engineering) contest, a Hacktivity 2005 szoftverfejlesztési versenye. Itt bárki indulhat, aki valamilyen security témájú programot készít. A téma tág határok között választható: a kriptográfiai alkalmazásoktól kezdve, egészen a kernelmodulokig terjed a skála. Fontos kitétel, hogy az elkészült szoftvernek szabad forráskódúnak és ingyenesen felhasználhatónak kell lennie. Az elkészült pályaműveket a helyszínen neves zsűri értékeli majd, a legjobbnak ítélt munka szintén értékes díjazásban fog részesülni. Itt a beküldési határidő szeptember eleje.

Azóta történt

Előzmények