IT biztonsági tudáspróba a Microsofttal

Hirdetés

A Microsoft májusban egy 19 európai országot érintő - informatikai biztonsággal kapcsolatos - online kvízjátékot indít, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai biztonság területének fontosságára, valamint lehetőséget nyújtson a biztonsági szakembereknek tudásuk összemérésére, ismereteik bővítésére. A verseny az egyéni indulók mellett a különböző munkahelyeken vagy osztályokon dolgozó embereknek, illetve a baráti társaságoknak is lehetőséget biztosít tudásuk megmérettetésére.

A Gatekeeper Teszt nevű játék Hollandiában már kétszer sikert aratott az IT biztonsági szakértők körében, ennek hatására döntöttek úgy, hogy a kvízt szélesebb körben is elérhetővé teszik. Az idei évben a verseny immár 19 ország – köztük Magyarország - informatikusai számára kerül meghirdetésre. A hazai résztvevők a verseny két hetes időtartama alatt, minden délelőtt 10 órától tekinthetik meg az új kérdéseket a weboldalon. A kérdések a legizgalmasabb biztonsági témákról szólnak, úgy mint vírusok, spam, WiFi, adatvédelem … stb. A kérdéseket a Microsoft biztonsági szakértői állítják össze, és azok nehézségi foka napról napra emelkedni fog. Az értékes nemzetközi díjak mellett a versenyben legjobban szereplő magyar résztvevőt a szoftvervállalat egy Tablet PC-vel jutalmazza.

Az információk a programban résztvevő összes ország nyelvén megtalálhatók a www.gatekeepertest.com weboldalon. A hazai versenyzők szintén ezen a weboldalon, vagy közvetlenül a magyar nyelvű oldalon, a www.gatekeepertest.hu címen regisztrálhatnak, egészen a játék kezdetéig. A verseny 2005. május 2-án indul és két héttel később, 2005. május 14-én ér véget.

Azóta történt

Előzmények