Ma indul a nevezés az IBM programozóbajnokságára

Szeptember 6-ától lehet nevezni az IBM és partnerei által szervezett 48 órás programozóbajnokságra. Idén ismét a www.programozobajnoksag.com weboldalon elrejtett információkból kell a hallgatóknak rájönni, miként regisztrálhatnak és nevezhetnek a versenyre. Érdemes az elsők között eljutni a megoldáshoz, mivel a nevezéseket érkezési sorrendben fogadják a szervezők. Az első 20 benevezett csapat indulhat ősszel a megmérettetésen. A felkészüléshez regisztráció után elérhetővé válnak a letölthető szoftverek és a fórum, valamint a hírlevelekre is feliratkozhatnak a hallgatók.

A bajnokságot november 5-étől 7-éig rendezik meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, Veszprémben. Idén a verseny érdekessége, hogy a diákoknak háromfős csapatokban egy nonprofit intézmény informatikai problémájának minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás- vagy portálszerveren kell futnia, tervezéséhez és fejlesztéséhez pedig az IBM Rational Software Architectben kell dolgozniuk.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E72-es telefonok, iPod Nano készülékek, emellett egy csapat a salzburgi Eisarena lelátójáról szurkolhat majd a Red Bull Salzburg egyik jégkorongmérkőzésén. Nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy gyakornokprogramban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

A kemény munka mellett kikapcsolódásra is lesz lehetősége a programozóknak: csocsóasztal, masszázs, Wii konzolok és darts biztosítják a felfrissülést.

A bajnokság kiemelt támogatói a Laptop.hu és az IT café, együttműködő partnerek az Avnet, az IQSYS, a Polygon, az Etalon, a Bi-Tech, az Intel, a Vodafone, a Mindshare, a RentIT, a Gelbert Nyomda, média támogatók: az Index, a HWSW, a HUP, a Prohardver, a Computerworld, a PC World, és a GameStar.

Azóta történt

Előzmények