Újra <19 Szabadfogású Számítógépverseny

A már hagyományosnak számító számítógépes versenyt idén is megszervezi a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ azzal a szándékkal, hogy felkutassa és bemutassa a számítógéppel alkotó fiatalokban rejlő nem kevés kreativitást, újszerű gondolkodást. A <19 Szabadfogású Számítógépverseny 2010-re pályázhat minden magyar fiatal, határon innenről és túlról, 0-19 éves korig, egyénileg vagy csapatban, 2010. október 18-áig.

A <19 Szabadfogású Számítógépverseny 2010-re olyan pályaműveket várnak, amelyek számítógéppel készültek és a fiatalok innovatív gondolkodásmódját dokumentálják, legyen az egy számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver, hardver, vagy bármi, ami csak egy 19 év alatti elméjéből kipattanhat.

A versenyben nem a technikai tudáson van a hangsúly, hanem az újító, a szokatlan gondolatok fontosak a szervezők számára, olyan ötletek, melyek kihasználják a számítógép adta szinte szabályoktól független alkotótér lehetőségeit.

Az előző évi tapasztalatok alapján 600-800 pályamunkára számítanak, ezekből a 20 legígéretesebb munkát kiállítják a Fuga Budapesti Építészeti Központban 2010. december 5. és 12. között, emellett a támogatóknak köszönhetően a versenyzők értékes díjakat kapnak, például ösztöndíjat, notebookot, netbookot, LG mobiltelefont stb. A tehetségeseket emellett az alapítvány igyekszik segíteni is pályájukon.

Azóta történt

Előzmények