Lehet nevezni a 48 órás programozóversenyre

Ma kezdődik a nevezési időszak az IBM és partnerei által szervezett 48 órás programozóbajnokságra, de az idén rendhagyó módon nem a szokásos kérdőív fogadja a jelentkezőket: a verseny weboldalán elrejtett információkból kell a hallgatóknak rájönni, miként nevezhetnek a versenyre. Érdemes az elsők között eljutni a megoldáshoz, mivel a nevezéseket érkezési sorrendben fogadják a szervezők, és az első 20 regisztráló csapat indulhat ősszel a megmérettetésen. A honlapon bárki regisztrálhat egy rejtvény megoldásával. Ez önmagában nem egyenértékű a nevezéssel, azonban a felkészülést segíti: elérhetővé válnak a letölthető szoftverek, a fórum, és a hírleveleket is megkapják a regisztráltak.

A versenyre október 16. és 18. között kerül sor az ELTE-n. A hallgatóknak 3 fős csapatokban, egy való életből vett probléma minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. A programnak az IBM WebSphere alkalmazás- vagy portálszerveren kell futnia, tervezéséhez és fejlesztéséhez pedig az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobilos fejlesztési ismeret (például Symbian, J2ME).

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, különdíjként pedig Nokia E71-es telefonokat lehet majd nyerni. De nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni: a legjobban teljesítőket a szervezők  és a támogatók állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

Azóta történt

Előzmények