Az IBM bemutatta a NeXtScale-t

Az IBM bejelentette NeXtScale névre keresztelt új, rugalmas számítástechnikai platformját, ami a vállalat szerint ideális megoldás lehet az olyan teljesítményigényes területek kiszolgálására, mint a közösségi média, adatelemzés és műszaki számítások. A NeXtScale teljes egészében nyílt szabványokra épült architektúra, így különösebb nehézség nélkül integrálható a már meglévő megoldások mellé.

A NeXtScale akár 84 darab x86-alapú rendszert és 2016 processzormagot is képes egyesíteni egy szabványos EIA 19 hüvelykes rackszekrényben. Támogatja az 1866 MHz-es memóriák használatát, és akár 40 °C hőmérsékletű adatközpontokban is használható, emiatt kisebb hűtési teljesítményre van szükség, így csökkenthetőek az üzelemtetési költségek. Az I/O kártyák és a rackszekrény felső részébe szerelhető hálózati kapcsolók megfelelnek az iparági szabványoknak, így könnyen beilleszthető a meglévő rendszerekbe.

A NeXtScale az IBM szerint elsősorban nagy adatközpontokban, cloud infrastruktúrákban, adatelemzési alkalmazások és üzleti folyamatokat modellező szoftverek kiszolgálásában állja meg a helyét, de akár a nagyfelbontású képalkotási feladatok kiszolgálását is rá lehet bízni. Az új modell erős szoftveres körítéssel érkezik, a felügyeleti és optimalizálási alkalmazások - General Parallel File System, GPFS Storage Server, xCAT, Platform Computing - révén az üzemeltető mindig teljes képet kaphat a rendszer aktuális állapotáról.

Az IBM tájékoztatása szerint a NeXtScale rendszert egyetlen csomópontként, üres vagy előre konfigurált vázként, illetve rackszekrényekbe rendezett, teljes körű, előzetesen tesztelt és konfigurált, azonnali használatra kész IBM Intelligent Cluster megoldásként is meg lehet vásárolni. Utóbbi részeként a leendő ügyfél kulcsrakész megoldást kap, azaz a beépítést, kábelezést, címkézést, az IMM modulok programozását és a hivatesztelést az IBM szakemberei végzik el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények