ARM technológiát licencel az IBM

Az IBM bejelentette, hogy licencszerződést kötött az ARM-mal, melynek értelmében a vállalat használhatja saját, egyedi igény alapján készült megoldásaiban a Cortex A-15, Cortex A-12, Cortex-A7 és Cortex-M4 processzorokat, valamint a Mali-450 GPU-t. Az ARM processzorokra épülő termékeket az IBM elsősorban hálózati eszközöket, valamint mobilhálózat-állomásokat gyártó cégek részére tervezi értékesíteni.

„Az IBM a telekommunikációs vállalatok első számú, egyedi SoC (system-on-a-chip) megoldásokat szállító partnere – olyan megoldásoké, melyek lehetővé tették a nagy mobilkommunikációs forradalmat. Az ARM fejlett 32 bites processzoraival kiegészítve a Power-alapú kínálatunkat, ügyfeleinknek a tervezés és technológia legszélesebb skáláját fogjuk kínálni, amivel lehetőségük lesz a következő generációs kommunikációs berendezések létrehozására.” – nyilatkozta Steve Ray, az IBM mikroelektronikáért felelős alelnöke.

Tom Cronk, a processzordivízió ARM-alapú termékeiért felelős vezetője szerint a két vállalat közötti megegyezésnek köszönhetően az IBM rendkívül versenyképes, egyedi igények alapján gyártott ARM-alapú megoldásokat fog tudni kínálni a telekommunikációs hálózati infrastruktúrát építő cégeknek, és az IBM mostani lépése azt is jelzi, mennyire megnőtt az igény az egyes funkciók kiszolgálására optimalizált, energiahatékony platformok iránt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM
  • ARM

Azóta történt

Előzmények