A Huawei pótolta a Google Térképet

A cég nem hagyja magát megfélemlíteni, és meg akarják mutatni, hogy pótolni tudják az amerikai termékeket.

A kínai vállalat már többször hangsúlyozta, hogy nem esnek kétségbe amiatt, hogy az amerikai kormányzati intézkedések miatt nem használhatják tovább a Google termékeit készülékeiken, hanem meg fogják mutatni, hogy a „Google nélkül is van élet”.

A saját, illetve alternatív megoldások keresésének legújabb fázisa, hogy pénteken bejelentették: már megegyeztek a holland bázisú TomTom-mal, az ő szolgáltatásukkal fogják pótolni a Google Térképet és funkcióit (pl. a navigációt vagy a közlekedési információk biztosítását).

A Huaweit legnagyobb piacán, Kínában ugyan nem érinti az amerikai tiltás, mivel ott egyébként is tilos a Google szolgáltatásait használni, ám a nemzetközi piacon már érzékenyebb a veszteség, mivel globálisan a felhasználók többsége „Google-függő”.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Huawei meddig marad még nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a tiltólistán, de az biztos, hogy az új kínai-amerikai kereskedelmi egyezmény múlt héten aláírt első részében nem szerepel a vállalat, vagyis valószínűleg egyedileg kezelik a Huaweit.

A Huawei egyébként aktívan dolgozik saját megoldásokon, hogy függetlenedhessen az amerikai termékektől, nemrég mutatták be pl. a saját fejlesztésű HarmonyOS operációs rendszert, mellyel a következő években kívánják kiváltani az Androidot. Emellett a Play áruház helyére létrehozták a saját alkalmazásboltjukat is App Gallery néven, melynek bővítését jelentős összegekkel támogatják.

Azóta történt

Előzmények