A ZTE is hoz ötven munkahelyet Magyarországra

Az utóbbi időben szokásos módon kormányzati szinten jelentették be, hogy újabb cég bővít hazánkban: Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár közölte, hogy a magyar gazdaság keleti nyitás politikája újabb állomásaként érkezik Magyarországra ez a beruházás, amelynek első ütemében év végéig 50 munkahelyet teremtenek. Az államtitkár úgy fogalmazott: a magyar gazdaság a válság után azt a célt tűzte ki, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja, amelyhez egy versenyképes befektetési környezet kialakítására törekedett.

Hirdetés

Az államtitkár emlékeztetett rá: 2005-ben a ZTE képviseleti irodát nyitott Magyarországon, 2010-ben létrehozta magyarországi leányvállalatát, tavaly pedig regionális hálózati, illetve telefonos ügyfélszolgálati központját.

Az ismertetett fejlesztésekkel 4,3 milliárd forint befektetést hozott Magyarországra a ZTE - tette hozzá az államtitkár. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a mostani beruházáshoz számos magyar kis- és középvállalat tud kapcsolódni, és az ígéretek szerint a ZTE tovább növeli majd magyar alvállalkozóinak számát.

Chang Xiaowei (肖伟昌; Csang Hsziaovej), a ZTE közép- és kelet-európai régiójának vezetője elmondta: a jelenlegi beruházás egymillió eurót tesz ki, amelyet három-öt éven belül 10 millióra terveznek bővíteni. A cégvezető szerint Magyarországon fejlett a telekommunikációs infrastruktúra, s felveszi a versenyt akár a francia, az angol vagy a németországi szektorral. Hangsúlyozta: a cégnek nagy a magyar piaci részesedése, ezért vált szükségszerűvé egy mobilkészülék-javító központ létesítése.

A kínai vezető megemlítette, hogy cége a kínai kormánytól minden évben 150 millió dollár támogatást kap, amelyből jut forrás Magyarországra is, és kiemelte: a ZTE hídszerepet kíván betölteni Magyarország és a kínai vállalatok között, amelyben ajánlják a távol-keleti vállalatoknak a magyarországi befektetési lehetőségeket. Az együttműködési nyilatkozatot Kerekes György, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnökhelyettese és Csang Hsziaovej írta alá.

Azóta történt

Előzmények