A kormány és a Nokia Siemens Networks stratégiai megállapodást kötott

Az előzetesen az MTI-nek kiadott tájékoztatója azt emeli ki a mai esemény kapcsán, hogy a finn Nokia Siemens Networks egyike a világ legnagyobb, telekommunikációs megoldásokat szolgáltató cégeinek. A 150 országban működő cég központja a finnországi Espooban található.

Az NSN budapesti kutatás-fejlesztési központja 1998-ban jött létre, tevékenysége a kutatás-fejlesztés teljes spektrumát magában foglalja: az igények megfogalmazásától, a tervezésen át az egyes szoftverek gyártásáig. A közel ezer munkavállalót foglalkoztató központ része a Nokia Siemens Networks globális kutatás-fejlesztési hálózatának, melynek többi európai társa Németországban, Finnországban és Lengyelországban található.

A hivatalos közlemény hangsúlyozza, hogy a magyar kormány eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, a Hankook Tire Kft.-vel, a Microsoft Magyarország Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft.-vel, a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel, az IBM Magyarország Kft.-vel, a Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepével, valamint a Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

Azóta történt

Előzmények