2017. november 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Telekom rovat

Lenyomta a Netflix részvényárait az HBO bejelentése

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az biztos, hogy a világszerte kedvelt filmes cég belép az internet világába – de arról még nincsenek hírek, hogy pontosan milyen módon.

A nálunk is népszerű kábeltévés filmcsatorna, az HBO tegnap jelentette be, hogy – egyelőre az Egyesült Államokban – online streaming-szolgáltatást indítanak, vagyis azok is hozzáférhetnek a kínálatukhoz, akik nem akarnak kábeltévére, illetve ott az HBO prémium csatornájára előfizetni.

Hirdetés

Az HBO vezetője, Richard Plepler közölte, hogy korszakos jelentőségűnek tartják a változtatást, és ez az első lépés azon az úton, mely gyökeresen átalakítja a vállalat működését.

Részletekről egyelőre még nem tudni – így azt sem jelentették be, hogy mekkora előfizetési díjjal számolnak, ahogy azt sem, hogy a kábeltévés kínálat teljesessége elérhető lesz-e online, vagy pedig egy ettől eltérő csomaggal indítanak.

A netes filmpiacon jelenleg vezetőnek számító, épp globális terjeszkedési kampánya közepén tartó Netflix lehet a legnagyobb versenytársa az HBO-nak. A befektetők ezt azzal jelezték, hogy a bejelentés után némileg megzuhant a Netflix részvényeinek árfolyama, ám kis hezitálás után visszaállt, viszont a mai tőzsdenyitás előtti előrejelzés komoly, kb. 26 százalékos csökkenést vár.

A Netflix részvényára az HBO bejelentése után

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.