Lehet még jelentkezni a 2011-es Hacktivityre!

A rangosnak számító biztonsági konferencia, a Hacktivity szervezői ma jelentették be, hogy az idei rendezvényt szeptember 17-18-án, a hagyományokhoz híven szombat-vasárnap tartják. Az előadások, előadók névsora még nem tisztázott, folyik a munka: a szervezők mernek nagyot álmodni, ugyanis megpróbálják Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-tulajdonosát is Magyarországra csábítani.

Előadónak, workshop-résztvevőnek még mindig lehet jelentkezni, május 18-áig, a pályázati felhívás a Hacktivity honlapján érhető el.

Tavaly nagy sikere volt a buffer overflow workshopnak, ezért idén egy új program is lesz, a hello workshop. Ennek célja, hogy a résztvevők egy pici tudásdarabkát a gyakorlatban sajátítsanak el, az IT-biztonság és hackelés alaptechnikái, alapgyakorlatai kerülnek majd terítékre. A szervezők úgy vélik, hogy azokat, akik még csak most ismerkednek az informatikai biztonsággal, ilyen formában is segíthetik elindulni, az első lépéseket megtenni. Ide olyan előadókat várnak, akik kétszer húsz percben (magyarázat & gyakorlás) megmutatnak valamit. Hogy mi ez a valami? Ez bármi lehet: például SQL-injection működés közben, a védekezést ellene, vagy az iptables konfigurálása stb.

Egy szabály van: a résztvevők a laptopjaikon kívül mást nem hoznak, és maximum 16-an lesznek, így kívánják biztosítani, hogy valódi interakció alakulhasson ki gyakorlatvezető és résztvevő között. Ez talán remek alkalom azoknak is, akik kacérkodnak az előadás gondolatával, de még nem merik magukat sok száz ember előtt megmutatni, vagy egyszerűen még nincs olyan anyaguk, amit a programbizottság a főprogramba beválogatna.

Azóta történt

Előzmények