- Szennyvízcsatornának nevezte Musk platformját Párizs polgármestere
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- VirtualBox
- Káromkodva átkozta el a hirdetőket Elon Musk az X-botrány miatt
- Windows 11
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- A franciák szerint ideje a kukába vágni a WhatsAppot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönjük minden közreműködőnek ezen írás megjelenítését, tanulságos és néhány helyen az én véleményemet is visszhangozza - tehát nem mindig beszélek hülyeséget.
OFF: mikor tanulja meg az újságírótársadalom a hacker és a cracker közti különbséget?
https://www.coreinfinity.tech
-
Penge_4
veterán
"mikor tanulja meg az újságírótársadalom a hacker és a cracker közti különbséget?"
Megtanulta, azért nevezi őket etikus hackernek. Ugyanis a hacker hálózatokat, a cracker pedig programokat tör fel. Mindkettő teheti bármilyen céllal.
A sima hacker már annyira átlényegült, hogy szükség volt egy újabb kifejezésre.
Tehát így a hacker azért töri fel a banki rendszereket, mert villát akar Dubai-ban, az etikus hacker pedig azért, mert segíteni akar a bankároknak (pfúj!), hogy legyen nekik pénzük villára Dubai-ban.Az etikus cracker kifejezés pedig az erős jogvédői lobbi miatt nem terjedt el a köztudatban.
-
bambano
titán
Régen olvastam ilyen ritka rossz, nagyképű cikket. Érdemes lenne törölni.
Már a kiindulási alap is rossz, mert a hacker nem kizárólag betörő.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Bizonyos kifejezések egyszerűen nem léteznek a magyarban, bármennyire is erőltetik egyes szakembernek látszó humanoidok. Ilyen kifejezések például a legoptimálisabb, a cd lemez, a drágább ár és az etikus hacker. A hacker mindig etikus, tehát etikus etikus betörő nincs.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gergelya
csendes tag
Hát igen tudnék erről mesélni, de nem tehetem....
Talán annyit még hozzá tennék, hogy a legrosszabb mikor a vezetés elé tárod a dolgokat, és ők meg nem adnak anyagi háteret neki, vagy igen de kevesebbet, amivel nem tudod ugyanazt a szintet hozni.
Persze elkönyvelik, hogy költöttek rá és ezzel le van tudva.
Ma már IT-s infrastruktúrán alapszik minden, ha nem látják be hogy komolyan védeni kell akkor bukjanak !
Nem csak úgy lehet kárt okozni, hogy ellopják az adataimat, hanem úgy is hogy egy másik komolyabb támadást már az én hálózatomról indítanak. Aztán jön a Yard és lefoglal....
Azért én például szívesen cserélnék tapasztalatot pár ilyen sráccal...... -
kpal
veterán
jó cikk igen érdekes.
-
-
-
bambano
titán
Hackerek, a szó eredeti értelmében, lassan 50 éve vannak, velük párban crackerek is.
Csak a bugyuta média nem volt hajlandó ezt elfogadni, kreáltak helyette más elnevezést, amit a fiatal informatikusok végül átvettek.Ettől a tény tény marad, nincsenek etikus etikus programozók, a magyar nyelv nem ismer ilyen szófordulatot. Mint ahogy a többi téves kifejezést is csak a pongyolán beszélők használják.
A világban nagyon sok fal van.
[ Szerkesztve ]
-
A cégek is pontosan ugyanígy szarnak a biztonságra.
Törődtek volna többet a biztonsággal, akkor nem lenne erre szükség.Uram Isten! Még egy ennyire sötét, 0-án és 1-esen létező faszfejet.
Na, ezek miatt tart ott a világ, ahol... És még ők prédikálnak a hülyéknek.Mi az, hogy mindenki gondoskodjon tökéletes védelemről? Mégis mi ellen?
Az abberrált faszok ellen, mert nekik áll a világ? Én vagyok a hülye, amiért nincs tökéletes védelmem minden elképzelhető bűntény ellen?
Nem lehet, hogy inkább a bűnözést kéne kordában tartani?Ha nekem van egy telkem, amit csupán egy 10 cm magas kiemelt szegély határol a gyalogjárdától, akkor én vagyok a bűnös, amiért kiraboltak, hisz nem volt egy legalább 6 méter magas, járda felé hajló lejtéssel épített, a tetején feszültség alá helyezett szögesdróttal biztosított vasbeton kerítésem? Ja, de hoppá, ez sem tökéletes, felülre is kéne valami jó kis acélháló, nehogy daruval, vagy helikopterrel jöjjenek. De várjunk... Mi van, ha hoznak lángvágót és gyémántkorongot is? Én hülye fasz, hogy nem egy 100m mélyen fekvő bunkert építettem családi ház helyett, vessek magamra, ha kirabolnak, nemde?
Ez nyilván egy követendő hozzáállás, és minden cég költsön egy rakás pénzt a biztonságra. Dolgozzon a nép fele biztonsátechnikai cégeknél, vagy a rendőrségnél, esetleg magánnyomozóként, akiket mind a paranoiás, érdemi munkát végző dolgozók keresetéből kell eltartani. Igazán frappáns kis utópia. Gratulálok...
Na, majd olvasom tovább...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Penge_4
veterán
"Ha nekem van egy telkem, amit csupán egy 10 cm magas kiemelt szegély határol a gyalogjárdától, akkor én vagyok a bűnös"
Nem. De ha szolgáltatsz és emberek adatainak biztonságáért felelsz akkor igen, Te vagy a bűnös! És ez így van jól! A multi jól él abból, hogy szolgáltat, nehogy már neki álljon feljebb és ő spóroljon a biztonságon!
-
devast
addikt
Na ez a rossz hozzáállás. Mindent aminek van értéke a megfelelő módon védeni kell. Ez nem azt jelenti, hogy a lopást/feltörést lehetetlenné kell tenni, azt ugyanis nem lehet kivitelezni. A cél az, hogy sokba kerüljön az eltulajdonítást kivitelezni, lehetőleg többe mint amennyi a védett dolog értéke. Így gazdaságilag nem kifizetődő ellopni. Ilyen dolog az autóknál az indításgátló, riasztó, kormányzár etc, lakásoknál is hasonló. Egy informatikai rendszert megfelelő védelem nélkül üzemeltetni olyan, mint egy autót vagy lakást nyitva hagyni. Azt csodálkozol ha elviszik az autót meg kirabolják a lakást...
-
sok rendszert inkompetens üzemeltetők felügyelnek, és ha egy ilyen rendszerbe törnek be a hackerek, egyúttal a szakmaiatlanság iránt érzett frusztrációjukat is kiélik.
Mindig lesznek jobbak és rosszabbak (szakterületen belül azonos rangú végzettséggel bírók közt is lesz szórás), ahogy az is kiszámíthatatlan, mikor ki mellé pártol a véletlenek szülte szerencse.
Ha ő ügyesebb, okosabb, örüljön neki, kezdjen valami értelmeset a tehetségével, ne a kisebbeket baszogassa. Az az ember is el tudta adni a maga tudását azon az áron, amit fizettek érte, és nem ülhet mindenhol a legjobb ember, ahogy nem is telik mindenkinek a legjobbra.
És persze megint visszautalnék oda, hogy már önmagában az a probléma, hogy egyáltalán ott kell ülnie egy embernek, aki (képességei szerint) próbálja betartatni a rendet...a behatolásvédőn alapértelmezett beállítások vannak
ez pedig általában felbőszíti a hackert, és piszkálja az igazságérzetét.Megint egy olyan dolog, hogy csak a vak látja... Miért ne lehetne természetes az, hogy egy termék az alapértelmezett paramétereivel működik a legoptimálisabban?
És itt optimálist mondtam, nem azt, hogy az erőforrásokra fittyet hányva, ultrabősz-paranoia-csudahacker-álló-papírmasiniszta, és homokba temetett atombunker a sivatag közepén... Ha nem így van, az a gyártó hibája, nem a felhasználó mérhetetlen hülyesége, aki lusta volt minden beállítást megbabrálni maximális védelmi fokozatra, me' az úgy jó, nem baj az se, ha a védelem, aminek észrevétlenül a háttérben kéne maradni, így már megkeseríti a végfelhasználó mindennapjait...(#13) devast
Azt csodálkozol ha elviszik az autót meg kirabolják a lakást...
Igen, nyilván az a jó, hogy 6 lakat kell mindenre, hogy ne vigyék el, és az a hülye, aki akkor érezné jól magát, ha nyitva hagyhatja a ház ajtaját, mert senkinek nem jutna eszébe kirabolni másokat.A világ nyilván nem rózsaszín, és sohasem lesz az. Azt én magam sem tudnám elviselni. De ha a hozzáállások gyökereit akarjuk megragadni, azoknak mégis inkább úgy kéne felépülni, hogy nem az egészséges paranoiára, hanem a harmóniára törekszünk.
Azt próbáljuk meg elérni, hogy ne kelljen félni, ne azt, hogy mindenki tudja hogy pontosan mitől és mennyire kell félnie...
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
bullseye
addikt
már bocs, de ez a propaganda anyaguk: Hacker az aki, nagyon okos és hasznos...
mintha pl. Török invázió nem azért jött volna, mert ők a jó emberek, akik segítenek a hitetleneknek megérteni az igaz hitet, hogy a paradicsomba kerülhessenek.+ a nyelv változik. Játszottuk, hogy a hacker a jó a cracker a gonosz, az emberek nem értették. játszottuk, hogy milyen kalapot hordanak, az emberek összekeverték. Most van hacker, meg etikus hacker - de még ez is sok nekik. lesz majd hacker, és biztonsági tesztelő. Ennyi. Akinek nem tetszik, hackolja széjjel a magyar köznyelvet nyugodtan, de amúgy állandóan emiatt sírni kissé sznob dolog.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Ez esetben inkább olyasmikre gondoltam, mint az otthoni software-es tűzfalak esetén az interaktív mód, hogy mindenre rákérdez:
- Tűzfal: Engedélyezni szeretné a kimenő kapcsolatot az opera.exe alkalmazás számára? Igen/Nem
- Átlagos Ildike a gép előtt némi gondolkodá után: Igen.
- Tűzfal: Engedélyezni szeretné a bejövő kapcsolatot az xorgs.exe alkalmazás számára? Igen/Nem
- És a helyes válasz Ildike részéről "Nem tudom." lenne, de inkább: "Miért ne?"
Ez esetben jól járt el a rendszergazda, hogy a default automata mód helyett az elméletileg biztonságosabb interaktív módra állította a tűzfalat? Szegény Ildike nap mint nap nyomogatta az Igen gombokat, hogy működjön a böngésző, s hogy végül rést nyisson vele a pajzson. (Mert azt megtanulta már korábban önnön hibáján, hogy ha a Nem-re kattint, akkor nem jön be az iwiw.)[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
én is úgy vélem, hogy a Keletinek nyilatkozók inkább ilyesmikre gondoltak, és nem olyan elvetemült, csakis önmaguknak tetszelgő léha semmittevők, mint ahogy janos666 erős érzelmi töltetű hsz-eiből látszik (persze, vannak ilyenek is, de hát ez egy ilyen történet
)
És közben ne feledjük Mitnicket meg legendás könyvét sem
Nem egyszerű történet ez, de az azért tanulságos - és egyben mutatja a tengerentúli és az európai felfogás különbségét is -, hogy az USA-ban a hackelés lehet egyetemi tananyag [link]"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
bullseye
addikt
tök jó, hogy véded a kisembert a szörnyű vadkan hackerektől, de a cikkben cégekről, és azokból is inkább közepesekről, nagyobbacskákról volt szó (kivéve, ha mostság mindenki 100 milliót fizet az izémátrixokra, a lopott Win 7 mellett).
a kisembert attól védd, hogy az "etikálatlan" hacker jól megzombizza.
ami bennem felveti a kérdést, hogy ha az etikus hacker nem zombifikál - és nem, mert etikus hacker - akkor teljes biztonsági felmérést tud-é-e nyújtani?'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
bullseye
addikt
érdekes, jóanyám meg tudta jegyezni, hogy mely 3-4 program az amit engedhet, mert az ő érdekében frissül. annyi kellett, hogy valaki elmondja. Ha idehaza emberek hajlandóak lennének picivel többet fizetni egy összerakott telepített gépért, ahhoz már járhatna olyan kézikönyv, hogy aki csak minimálisan használ gépet (net, levelezés, kapott fotók nézegetése, fórumok), annak ne legyen gondja vele.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
-
Az a kis ember, akire itt célzol, nálam a cég dolgozója az irodaházban, aki ül a kis boxában, és nap mint nap folyton rákattint az engedélykérésekre, "és igen, valóban ezt akarom" sablonos ablakocskákra (ala UAC...), fél óránként begépeli a jelszavát, stb.
Egyébként erről jut eszembe: Marha biztonságosnak tartom, mikor a Linux-okon naponta 10x be kell ütni az admin jelszót, hogy létezni tudj. (Az rendben, hogy jelszóval véd, de a jelszógépelés egy túl gyakran ismétlődő műveletté válik, és a környezetedben már mindenki tudja a jelszavad, még az is, aki nem direkt figyelte ki.
)
-
Az interjúkban megszólítottak gyaníthatóan ennél sokkal nagyobb dolgokban utaznak. Ha személyeskedéssé fajul a dolog, azzal bárki megjárhatja, lásd még Kevin Mitnick.
#23: ezért kell olyan jelszó-házirendeket (pfuj) kialakítani, miszerint X naponta cserélned kell a jelszavadat, tartalmazzon kötelezően kis- és nagybetűt, valamint számokat is. Tudom, hogy kényelmetlen, nekem is az, de azt is tudom, hogy ezzel védem magamat, védem a cégemet és védem a munkahelyemet. Az az IT-vezető, aki ezekkel nincs tisztában, potenciális célpont a crackerek számára. Ezenkívül sokkal kevesebb erőfeszítés bizonyos követelményeket támasztani, mint utólag rendet rakni és kielemezni, hogyan, miként volt lehetséges a rendszer feltörése.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
deusrache #25 üzenetére
root-tal be sem lehet lépni... de ha kíváncsi vagyok egy userid jelszavára, akkor hozzáférést kell kérnem a jelszóadatbázishoz, aztán minden egyes jelszókikéréskor meg kell mondanom, mire kell.
Nem mellesleg a root a sysadminnak van, nem minden jöttment számára.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Azt, hogy hacker-cracker, az újságíróknak kellett volna elterjeszteni időben, de néhány ostoba tabloidban egyszerűbbnek látták összemosni a kettőt. Most meg próbálnak kimászni belőle, de nem megy.
A szaknyelvet nem a bulvárújságírás fogja meghatározni. Etikus hacker nincs, a legoptimálisabb helyen sem.
-
WonderCSabo
félisten
"hackerek úgy gondolják, hogy ők benézhetnek azon az ajtón, sőt talán be is mehetnek"
Nagyon rosszul gondolják.
-
Nem is értek, de ez személyes tapasztalat, mert pár napig használtam 9.x-es Ubuntu-t. (Jó, biztos lehetne tweakelni, és ha végetért a telepítgetés/konfigolgatás visszaesik némileg, de ez alatt a pár nap alatt, legalább 100x írtam be az admin jelszót...)
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Szerintem meg ideje elfogadni, hogy azok a kifejezések, melyek egykor néhány kóla/sör/pizza/fű elfogyasztása után definiálódtak, legalább annyira önkényesek, mint a "bulvármédia" hasonló tartalmú de eltérő alanyú definíciói.
Ráadásul, mivel demokráciában élünk azoknak van igaza, akik többen vannak - és annál jobban igazuk van, minnél többen vannak.
Ennyi erővel mondhatnánk magunkra, hogy foo meg bar vagyunk a hacker-cracker szinonímájaként, de akkor is csak etikus- meg etikus nélküli hackerként fognak hivatkozni ránk. Amúgy meg white-hat meg black-hat (hacker)... Ezt is a szubkultúra terjeszti magáról. Így igazodjon ki az egyszeri bulvárújságíró.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Hiftu
senior tag
Én meg olyat hallottam, hogy a hacker az a meglévő dolgokból hozza ki a legjobbat.
Számítástechnikában pl: tcp stack hackelés: jobb TCP kapcsolat garantálása.
Szóval a hackelésnek nem kell együtt járnia valamilyen betöréssel számítástechnikai rendszerekbe.De az élet többi területén is létezik, csak ott McGyver becenévvel illetjük az ilyen egyéneket.
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
opr
veterán
"Ráadásul, mivel demokráciában élünk azoknak van igaza, akik többen vannak - és annál jobban igazuk van, minnél többen vannak."
Erről mindig ez a mondás jut eszembe:
"Egyél sz@rt! 20.000.000.000 légy NEM tévedhet!!!""Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
domi007
őstag
Es mennyire igazat mondanak.....most is ittvan elottem egy tobb eve hasznalatban levo 2 millio forintos (nem viccelek, 10-11 ezer dollaros) dedikalt Internet Filter szerver, es minden port nyitva van rajta, alap jelszavakkal egy mozdulat belepni a fo admin reszlegbe....mar szoltam a rendszergazdanak, remelhetoleg megoldja, de komolyan ezzel az erovel egy 5 ezer forintos P3-as geppel is jobban le lehetne vedeni a halozatot....
es ez engem is felboszit.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
harry
veterán
"Ráadásul, mivel demokráciában élünk azoknak van igaza, akik többen vannak - és annál jobban igazuk van, minnél többen vannak."
Ezt a hülyeségetMajd hárman körbeállunk, és azt mondjuk, te bizony hülye vagy, és így lesz, mert csak te tiltakozol.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
deusrache
csendes tag
Aha, a root jelszavát is két hetente váltod, sosem sem lesz senki aki esetleg az előzővel próbálkozik (sysadminból is kell lennie egy jópárnak, már hogyha nem egy emberes a cég), nincsen script amit senki sem felejt el átírni... és gondolom a root zárolásra kerül 5 sikertelen login után (vagy tíz ha piszok leniens vagy).
-
harry
veterán
válasz
deusrache #39 üzenetére
Most mondta, hogy roottal nem is lehet belépni. Sokszor még jelszava sincs. De teszem azt sudo joggal bíró user átválthat root userré, ehhez meg ugye a saját jelszava kell.
Esetleg backup-nak lehet user, akinek sok mindenhez van joga, nagy jelszava, ám sem a usert sem a jelszót használják (csak vészesetben), jelszó meg a széfben tárolva (vagy privát kulcs, mindegy).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
ArchElf
addikt
Kicsit nézz a dolgok mögé és rögtön rájössz, hogy nem is hoztál fel rossz példát.
Hogy messzebbre (pl. politika) ne menjek:
Lehet, hogy itt a ti véleményetek van többségben, és az én véleményem a hülyeség, de bizony a sajtóban ez a vélemény van kisebbségben, és ez van a sarokba küldve.AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
deusrache
csendes tag
Hát, az hogy nem lehet azzal belépni a szerverre még nem feltétlen jelenti azt hogy egy belépett user nem su-zhat át. Ugyanis bizonyos igen komoly szoftverek - pl. Oracle Real Applications Cluster - rootként futnak, és csak így is tudnak parancsokat végrehajtani. Ha le van tiltva a root bejelentkezés akkor másik usernak van ALL=(ALL) ALL tehát kb ugyanott vagyunk. Ezt nem is lehet kikerülni, már amennyire én tudom.
-
-
törölt tag
Bocs, te funkcionális analfabéta vagy? A cikk pont nem a titkárnö gizikéröl szólt, hanem a rendszergizdákról, meg az ö fönökeikröl, felettük ülö managementröl, akik nem tesznek semmit, vagy röhelyesen keveset a biztonságért.
A linuxos megjegyzésed a hülye vagy hozzá, nem hazsnáltad kategória. telepitéseknél sem kell állandóan beírogatni, ha ubuntuzol, kijelölöd a halom programot ami kell, s akkor egyszer kéri. n percen belül ha mást is telepítesz, akkor nem piszkál jelszóért. miután miden fenn van, csakis frissítések letöltésekor zaklat adminjelszóért,anélkül röhögve el lehet lenni évekig rajta.
-
Ptech
őstag
Az etikus hacker vagy penetration tester munkájának végeredményét a megrendelő elé tárja és jó esetben teljességre törekszik.
Bocs de én ennél a résznél hangosan felröhögtem, egy kicsit elkalandoztam a témától
-
yas
csendes tag
"H4 is azon a véleményen van, hogy nem érinti meg igazán, hogy valamely akciójának eredményeképpen sokat kell dolgoznia az adott cég munkatársainak: „Nem érdekel, hogy egy hacking nyomán kinek mennyit kell dolgozni. Törődtek volna többet a biztonsággal, akkor nem lenne erre szükség.” "
"Ezt a hackerek kívülről is jól látják és ezzel csak nő a késztetésük, hogy bebizonyítsák az adott rendszer gyengeségeit."
Ilyen arrogáns dumával már régen találkoztam! Remélem ezekre a mondatokra akkor is gondolnak amikor betörnek a lakásukba, elviszik az autójukat biciklijüket, kizsebilik ....
Nem teljesen ugyan az, de hasonló, hiszen a védelemről szól, és ezzel a mentalitással szerintem ide tartozik, hiszen az autótolvaj is csak bebizonyítja "a rendszer gyengeségét".
Nekem próbálták elvinni a kocsim, elsőre csak belenézte. Ezek után nem kevés pénzt fordítottam a védelemre. Megpróbálták mégegyszer, de nem sikerült, igaz a fél ajtót újra kellett fényeztetni. Gondolom Őt sem érdekelte, hogy nekem mennyibe kerül a javítás.
Végülis a biztonsággal többet is törődhetnék. pl. lebetonozom a kerekeket, belemezelem az ablakokat, stb. A védelem tökéletes, csak a járművem veszti el a funkcionalítást.
"Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."
-
harry
veterán
És? Te azt mondtad, az az igaz, amit sokan mondanak. Én erre reagáltam. Nem lesz valami igaz attól, hogy sokan mondják. Sajtóban is állíthatnak sokan valamit, lehet így elterjedt, az attól még lehet hibás/helytelen.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Pedig a csávónak igaza van. A sysadmin azért sysadmin, hogy elássa a gondjaira bízott rendszer felügyeletét, saját kútfőből is lehetséges behatolási pontokat keressen, illetve olyan preventív ellenakciókat kezdeményezzen, amelyekkel megakadályozhatja, vagy nagyon lelassíthatja a lehetséges behatolást. Olvasható volt a cikkben is: annyira drágává kell tenni a törést (legy az idő és/vagy pénz), hogy ne érje meg a rendszert támadni.
Új hozzászólás Aktív témák
it „Én mindig szemét vagyok, de van, amikor van szerződésem is…”. Beszélgetés hackerekkel a motivációról, eseteikről és a tanulságokról.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- Ukrajnai háború
- Szennyvízcsatornának nevezte Musk platformját Párizs polgármestere
- GoPro Topic
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- További aktív témák...
- Eladó konfig! I5 10400F 480GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 RTX3060 12GB! AKCIÓ!
- Black Friday Dell Precision 3541 Szép Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-9850H 32/1TB QUADRO P620 4GB
- Új Gamer PC Ryzen 5 5600X/Tuf RTX 3060 Ti 8Gb OC/500Gb 4.0 SSD/2x8Gb DDR4/700W/2Év gari
- HP EliteBook 840 G2, Laptop/Notebook, 14" HD Kijelző, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Sz
- Dell Latitude E5480, Laptop/Notebook, 14" FHD IPS, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Száml
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest