Hacktivity 2008 - Café Live!

Beköszönő

2008.09.20. 10:00 (KEndre - IT café)

A Fonó Budai Zeneház két nagytermében (és természetesen a kávézóban és az előtérben is!) ma reggel megkezdődött a Hacktivity 2008 rendezvény.

Két napig – három szekcióban – az IT-biztonság és az internetes privacy izgalmas és kurrens kérdései kerülnek napirendre. Olyan előadások is lesznek, melyekben jól ismert előadók egy adott, információbiztonsággal kapcsolatos témát áttekintően, ismeretterjesztő jelleggel mutatnak be, de újdonságként megjelenik a hackelés hardver- és szoftverközeli, hardcore bemutatása az „alternatív szakmai közösség” előadásában. Az IT café a PET Portál és az Antivírus Blog folyamatosan ad helyszíni tudósítást a programokról.

A kezdés nem volt zökkenőmentes, mivel nagyon sokan érkeztek reggel a Fonóba, s erre a rendezők nem nagyon voltak felkészülve - jelenleg is hosszú sorok kígyóznak a bejáratnál.


A nyitóelőadást Muha Lajos az informatikai biztonság oktatásáról és Pánczél Zoltán (Web-service-ek hackelése) tartotta, jelenleg Sík Zoltán beszél az információs hadviselésről.

Minden az SQL Injectionről


2008.09.20. 21:00 (KEndre - IT café)


Délutáni tudósításom sajnos csak elképzelés maradt - a helyi hálózat nem bírta a megpróbáltatásokat, s így netkapcsolat nélkül maradtam, ráadásul a mobilnetszettünk pedig a tegnapi Acer-bemutató miatt máshol került bevetésre. Ebéd előtt két érdekes előadás között kellett választanom: SQL-injection vagy a titkosszolgálatok által is alkalmazott célhardveres visszafejtési módszerek. Buherátor előadását választottam, aki bemutatta a leggyakoribb SQL-támadási formákat és  az ezekre adható válaszokat.

Buherátor a színpadon
Buherátor a színpadon (Fotó: Spala Ferenc)

A PROHARDVER RIOS R5 motorja természetesen mentes ezektől a hibáktól, Buherátor nekünk újdonságokat nem tudott mondani, a bemutatott módszereket Panther (aki portáljainkat szisztematikusan építgeti évek óta) már mind ismerte. :)
* * *

A hackerek kíváncsisága valós érték


Azóta történt

Előzmények