Hirdetés

Az új Google Térkép már épületek belsejében is segít tájékozódni

Brian McClendon, a Google Föld és a Google Térkép szolgáltatások fejlesztéséért felelős alelnök a cég hivatalos blogjában jelentette be, hogy az Android operációs rendszerre írott legújabb Google Térkép, a 6.0-s verzió már alkalmas épületek belsejében történő tájékozódásra is.

A „My Location”, a felhasználó földrajzi helyzetére épülő navigációs szolgáltatás természetes módon már eddig is népszerű volt, és a Google is nagy erővel ráfeküdt a fejlesztésére, ugyanis az egyik legnagyobb mobilos üzlet lehet a számukra a helyfüggő reklámozás, amikor a telefon tulajdonosa a GPS-adatok alapján kap hirdetéseket. A most bevezetett új szolgáltatás ezt még hatékonyabbá teheti, ugyanis egy áruházban vagy egy repülőtéren található üzletek még célzottabbá tehetik a hirdetéseket. Eközben a felhasználó is jól jár, hiszen egy ismeretlen nagy épületben a szoftver segítségével könnyedén megtalálhat egy adott részt – esetleg a kijáratot.

Az adatbázis természetesen még viszonylag szűk, az USA és Japán néhány áruháza, illetve repülőterek szerepelnek benne, de egészen biztos, hogy következő hetekben, hónapokban robbanásszerű bővülés várható, a Google már várja a jelentkezőket.

Azóta történt

Előzmények