Google: felejtsd el a gépelést!

A Google Glass már jelenlegi, még fejlesztés alatt álló állapotában is egyértelműen mutatja, hogyan képzeli el a cég az információkeresést a nem is olyan távoli jövőben.

„A (jelenleg használatos) keresésnek az a sorsa, hogy valamiféle Star Trek számítógéppé fejlődjön, és mi ezt az irányt követjük” – mondta Amit Singhal, a Google keresésért felelős vezetője az austini (USA, Texas) SXSW-n. Persze, ehhez több kapcsolódó technológiának is sokat kell még fejlődnie, de szerinte a számítógépek nemsokára a mainál sokkal jobban fogják tudni értelmezni az emberi kéréseket és kérdéseket, és nem kell többé kéréseket billentyűzni egy kis fehér mezőbe. „A keresési technológia legszebb napjait éljük.” – tette hozzá Singhal.

A Google a konferencián egy beszélő cipővel hívta fel magára a figyelmet, amit egy általuk felépített akadálypályán lehetett kipróbálni. A lábbeli különböző érzékelők (lépésmérő, giroszkóp) segítségével figyeli, hogy mennyire vagyunk aktívak, és csípős megjegyzéseket tesz, ha szerinte keveset mozgunk, vagy éppen megdicsér, ha aktívak vagyunk. Aki szeretne egy ilyet, annak sajnos egyelőre más megoldás után kell néznie, mert a Google szerint nem készül belőle kereskedelmi verzió.

Azóta történt

  • A Baidu Eye csak egy elszabadult áprilisi tréfa

    Tegnap több lapban is megjelent, hogy a kínai keresőóriás a Google Glasshoz hasonló projekten dolgozik, de közben kiderült, hogy a hír csak áprilisi tréfa volt, aminek van némi igazságtartalma.

Előzmények