2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

A Baidu Eye csak egy elszabadult áprilisi tréfa

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Tegnap több lapban is megjelent, hogy a kínai keresőóriás a Google Glasshoz hasonló projekten dolgozik, de közben kiderült, hogy a hír csak áprilisi tréfa volt, aminek van némi igazságtartalma.

Több nagy nemzetközi lap is lehozta tegnap azt a hírt, hogy a kínai Baidu is a Google Glasshoz hasonló eszközön dolgozik. A sztori szerint már tesztelik a prototípust, és az Eye már évek óta fejlesztés alatt van, és a csapatot maga Sun Yun-feng, a Baidu fő termékdizájnere irányítja. A képfelismeréssel, hangvezérléssel elátott, apró LCD kijelzőkkel felszerelt eszköz akár a rendes szemüveg helyett is viselhető, és a Qualcomm olyan technológiát fejleszett hozzá, mellyel az üzemideje akár 12 óra is lehet.

Mára kiderült, hogy a hír jó része áprilisi tréfa, de ahhoz elég igazságot tartalmazott, hogy hihető legyen.

Hirdetés

„Van egy belső projekt, egy kis teszt, amin jelenleg is dolgozunk” – mondta el a TechCrunch-nak Kaiser Kuo, a Baidu szóvivője. „De még abban sem vagyunk biztosan, hogy egyáltalán piacra kerül-e. Az egész a vizuális keresés és hangvezérlés körül forog.

Hozzátette, hogy a „hírekkel” ellentétben egyáltalán nem választottak még gyártópartnert, és neki személyesen még nem volt lehetősége kipróbálni.

 

 

 

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.