Új videóban mutatja be a Google a Glass képességeit

A Google ma új videóval jelentkezett a várhatóan 2014 folyamán piacra kerülő szemüvegéről. Az egyelőre még Glass néven futó fejlesztést tavaly egy konferencián élőben demózták, a fejlesztők pedig azóta 1500 dollárért juthatnak hozzá egy-egy darabhoz.

Hirdetés

A videóval együtt egy felhívást is közzétett a Google, melyben kreatív tesztelők jelentkezését várják egy legfeljebb 50 szavas Twitter vagy Google+ bejegyzésben. Sajnos csak amerikai lakosok vehetnek részt a programban, és a szerencséseknek 1500 dollárt (plusz az esetleges adók) is fizetni kell a forradalmi élményért cserébe. A szemüvegeket csak személyesen, New Yorkban, San Franciscóban vagy Los Angelesben vehetik majd át egy „különleges élmény” keretében.

A ma megjelent videóban a tavalyihoz hasonlóan a szemüveget viselők szemszögéből nézhetjük meg, mit is fog tudni a Glass. A felhasználói felület sokat változott, letisztult, informatív, már-már egy kész termék érzetét kelti. A demó alapján a szemüveg segíthet majd a navigációban, fotózhatunk vagy videózhatunk vele, kereshetünk a weben, üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk, és Skype-hoz hasonló videohívásra is használhatjuk. A videóban a hangvezérlés alkalmazását is láthatjuk, az eszköz viselője „Ok, Glass” megszólítással adhat utasítást a szemüvegnek.

A Google állítása szerint a mai videó a Glass jelenlegi, valós működését mutatja. A sokszor látványos vágások közé szerencsére bekerült néhány hétköznapibb felhasználási mód bemutatása is.

Azóta történt

Előzmények