Újabb interaktív videó a Google kísérleti műhelyéből

A Google Chrome hivatalos blogjában jelentette be Aaron Koblin, a Google Creative Labs munkatársa, hogy újabb kísérleti termékük már kipróbálható: a korábbi mintákat követve elkészítettek egy, a felhasználók által is manipulálható videót, melynek címe „Just A Reflektor”, rendezője Vincent Morisset, és a pár perces film az Arcade Fire új zenéjére készült.

A film tesztelhető PC-n, egérrel is, de a teljes élmény akkor jön elő, ha a felhasználó egy mobil eszközt, illetve egy webkamerát használ a mozgóképek manipulálásához – vagyis vizuális effektekkel mintegy a videóklip vágójává, rendezőjévé válhat. (A Chrome böngésző használata erősen ajánlott, sőt.)

Érdemes megnézni a videó technológiai oldalát, hogy megismerjük, milyen lehetőségeket biztosít számunkra az interaktivitás – emellett igen informatív az a videó, amelyben a készítők beszélnek arról, hogyan is hozták létre ezt a filmet. Fontos megjegyezni, hogy az egész fejlesztés nyílt forrású, vagyis bármelyik érdeklődő szakember hozzáférhet, hogy saját maga is kísérletezzen vele.

Előzmények