A jövő héten érkezik a Google médiaboltja Európába

A Google Plus oldalán egy rövid bejegyzésben jelezte a vállalat, hogy november 13-tól a globális kiterjesztés részeként az eddig csak az Egyesült Államokban hozzáférhető szolgáltatás megérkezik kontinensünkre is, és Európa három országában, Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban is elérhetik a felhasználók az online bolt, a Google Play zenei és filmes kínálatát.

Google TV

Az igénybevételhez természetesen olyan televízióra vagy a tévéhez csatlakoztatott digidobozra (set-top-box) van szükség, amellyel elérhető a Google TV nevű szolgáltatás. A zenék és a filmek egyelőre nem tölthetőek le más Google-eszközökre, okostelefonokra vagy táblagépekre, de a híradások szerint hamarosan ez a lehetőség is megnyílik a felhasználók előtt – és, tegyük hozzá, talán akkor majd meglódul a mostanáig még igazi áttörést el nem érő üzletág is.

A Google Plus oldalán olvasható értesítések szerint november 13-án Kanadában és Ausztráliában is meg akarták indítani a szolgáltatást, ám ez – nem részletezett indokokra hivatkozva – egy rövid ideig még késik.

Azóta történt

Előzmények