Google Cast zenei alapokon

A Chromecast 2014-ben az egyik legismertebb olyan eszközzé vált, ami bármilyen, HDMI bemenettel rendelkező tévékészüléket (projektort, monitort, stb.) képes internetes tartalmak fogyasztására alkalmas „okosított eszközzé” varázsolni. Mindezt márkától, típustól, kortól függetlenül, tehát akár a legelső HDMI-s kijelzők is szóba jöhetnek. Nem kell hozzá más, mint vezeték nélküli hálózat, és egy okostelefon, tablet vagy számítógép a vezérléshez.

Az ismertté válásban sokat segített az is, hogy tavaly nem csak az USA területén, hanem 27 országban kereskedtek a Google megoldásával. Az is hozzájárult a sikerhez, hogy sorra érkeznek az alkalmazások és az új funkciók. A Google adatai alapján mintegy 60 százalékkal nőtt a Chromecast kihasználtság eszközönként, mióta komolyabban bővülni kezdett az alkalmazáskínálat.

A Chromecast sikeréből kiindulva hétfőn a Google bejelentette a Google Cast for audio indulását, ami azonos technológiával működik, de zenét lehet vele küldeni a hálózatra csatlakoztatott eszközökre. Elég sok streaming szolgáltató alkalmazásába kerül be a Cast gomb, (a Play Music nem volt kérdés) a Pandora, az iHeart, a Songza, a TuneIn, de a Deezer is a kezdetektől együttműködik a Google Casttal.

A szolgáltatással beépítve is találkozhatunk majd különböző hangeszközökben, első körben a HEOS (Denon), a Sony és az LG Google Cast Ready hangfalaira számíthatnak az amerikaiak, valamikor 2015-ben.

A Chromecastot a PROHARDVER! hasábjain mutattuk be részletesebben. Ha kíváncsi rá, hogy miért fogalmaztunk úgy: csúnyán odapirít a tévégyártóknak és a kábelszolgáltatóknak az eszköz, erre érdemes továbbhaladni.

Azóta történt

Előzmények