Ha a Microsoft beszáll: a Cyanogen 70 milliót kaszál

A Microsoft elhatározta, befektet a Cyanogen csapatába, írta meg a Wall Street Journal egy névtelenséget kérő, de a területre rálátó forrásra hivatkozva. A forrás szerint a következő befektetési körben hetvenmillió dollárral támogatnák a Kirt McMaster vezette 80 fős céget, mely mögött nagyjából 9000 lelkes szoftverfejlesztő is áll. Ebből venné ki a részét a Microsoft is.

Hirdetés

A pletykának némileg ellentmond, hogy a Microsoft rendelkezik saját operációs rendszerrel a mobilpiacon, még ha csak 3 százalékos is a részesedése. Ráadásul pont most januárban mutattak néhány részletet a következő, Windows 10 névre keresztelt operációs rendszerből.

Van olyan összetevő is, ami viszont erősíti a híreket. Ez McMaster múlt heti nyilatkozata, amelyben úgy fogalmazott: „megyünk, hogy elvegyük az Androidot a Google-től.” Már másnap a The Information 100 millió dollárt tett a cégbe. A Cyanogen statisztikái szerint 50 millió készüléken fut elsődleges operációs rendszerként az általuk módosított Android.

Nem csak utólagos cserével lehet azonban a cég operációs rendszeréhez jutni, folyamatosan tárgyalnak ugyanis a hardvergyártókkal is, így például a Micromax (India) is aláírta a szerződést, melynek keretében olyan készülékeket gyártanak majd, melyeken gyárilag Cyanogen fut majd.

Sem a Microsoft, sem pedig a Cyanogen nem kommentálta a WSJ értesüléseit.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

  • Google-Microsoft: szívatások

    A Microsoft rugalmatlansággal vádolja a Google-t, ők viszont azt állítják: a cégnek elég ideje volt a javításra, a szabályokat pedig be kell tartani.

  • Google Cast zenei alapokon

    A támogatott szolgáltatók között a Deezer, a TuneIn és a többi nagy. Okoshangfalat pedig az LG, a Denon és a Sony is gyárt.

  • Itt az ingyenes Microsoft Office mobilra

    A Microsoft is belép a freemium szoftverekkel operáló vállalatok sorába. Eddig csak az Office 365 előfizetés mellé járt a hordozható eszközökre szánt irodai csomag.