Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Na ezt ne.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
leviske
veterán
Basszus annyiszor bebizonyosodott már, hogy nem szabad ennyire rábízni magunkat profitorientált cégek jóindulatára.
(#1) Đobostorta: Aktuálisan nagyjából $1000 legolcsóbban egy teljes genetikai térkép elkészítése. Szóval, ha ennyi pénz nem vándorolt el a bankszámládról, akkor csak úgy tuti nem készít rólad senki heccből ilyet.
A génbankok egyelőre úgyis csak evodevo/rák/vírus/stb kutatásokat segítenek elő, mert adott enzimeket és folyamatokat kötnek egy-egy génhez/géncsoportoz. Személyiségi jogok miatt ilyenekért nem kell aggódni. (Bár ezzel H.Lacks családja lehet, hogy vitatkozna.)
Ez a dolog onnantól lesz érdekes (és a Google/MS erre játszik szvsz), mikor ezek aktívan bekerülnek az egészségügyi alkalmazásba és ténylegesen minden emberről kell géntérképet készíteni. Ez meg már nincs annyira messze. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SirCsimbók #10 üzenetére
Fekália-mintát szívesen küldök elsőbbségivel, ajánlva. Elemezgethetik kedvükre.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SirCsimbók
tag
válasz SirCsimbók #10 üzenetére
a múltkor is elkezdtem nézni egy dokumentumfilm-sorozatot (A második világháború színesben) a jutubin, a 9. vagy a 10. részig jutottam, megyek föl másnap a következő részért, erre törölték az egészet [(szerk.) pedig - itt dögöljek meg -- legalább 2 éve fönn volt már]
aszittem, agyfaxt kapok. szerencsére azonban fenn volt (meg elvileg van is még) szétnegyedeltben, úgyhogy azzal voltam kénytelen folytatni.
mondjuk, így se rossz
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A "Google a barátod"-tól kezdek eljutni "csődbe mehetne már ez a tröszt"-ig.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Oppenheimer #3 üzenetére
Gattaca, kicsit másképp?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
tatabike
őstag
A Google (egyelőre) csak tárolja az adatokat, és kapacitást biztosít a feldolgozásához. Ezért cserébe felmarkolja a dohányt, és gondolom részükről itt vége is a dolognak. Egyelőre. Ha majd magukban az adatokban is bizniszt szimatolnak, biztos "beszereznek" pár genetikust...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
SirCsimbók
tag
"A Google-hoz kerülnek a genetikai térképeink is"
ezt nem hiszem el
pont a buglihoz...?
-
Narxis
nagyúr
válasz Oppenheimer #3 üzenetére
Az tök jó. Legalább tudod majd, hogy miért kapod a viagrás spamot.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Oppenheimer
nagyúr
nemsokára jönnek a genetikai minta alapú reklámok.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
dajkopali
addikt
válasz Đobostorta #1 üzenetére
bizonyos speciális eseteket kivéve igen - a cikk erre egyébként erre nem tér ki, de a minták felhasználásánál az anonimitás alapfeltétel, hiszen érzékeny személyes adatokról van szó, ezt többféle törvény is garantálja
persze ettől még..."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Đobostorta
tag
Nem szorosan kötődik a témához, de: ahhoz, hogy valakitől genetikai mintát vegyenek, ugye kell az érintett egyértelmű belegyezése?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen széket vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Gumi és felni topik
- Robotporszívók
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s