Cyberbiztosítja a Google felhős ügyfeleit az Allianz és a Munich Re

Ez az első alkalom, hogy egy nagyobb szolgáltató effajta biztosítást kínál a felhős ügyfeleinek.

A Google két nagy, globális szinten működő biztosítóval kötött együttműködési megállapodást, hogy biztosítsa a felhős szolgáltatásait használó vállalatokat.

A vállalatok szerint ez az első alkalom, hogy egy meghatározó szolgáltató effajta biztosítást kínál az ügyfeleinek. A cyberbiztosítás pedig meghatározó lesz a jövőre nézve, bármilyen méretű cégről is legyen majd szó.

A Google, az Allianz és a Munich Re szövetsége olyan különleges helyzetet teremt, amelyben a biztosítók belelátnak azokba az adatokba, amelyek alapján beárazhatják az ügyfeleknél fennálló kockázatot. Ezekhez általában egyetlen biztosító sem fér hozzá.

Első körben az amerikai vállalatokkal kötnének szerződéseket, azokkal, amelyek éves árbevétele 500 millió és 5 milliárd dollár között mozog. Később lefelé és fölfelé is nyitnának a piacon, rövid időn belül. A biztosítók a lehetséges veszteségekből maximum 50 millió dollárt fedeznek majd.

Az együttműködés keretében nem csak mainstream fogalommá tennék a cyberbiztosítást, de be is ágyaznák azokat a felhős szolgáltatásokba.

Azóta történt

Előzmények