A Google-lel keresik a gyilkost

(Infobulvár) Egyelőre nem tudták azonosítani azt a nőt, akinek holttestére szerdán reggel találtak rá egy elhagyatott melbourne-i ház kertjében. A helyi rendőrség gyanúja szerint a fekete szemeteszsákokba csomagolt tetemet a kerítésen át dobták be a külvárosi épület gazzal benőtt udvarára. A hatóság egyelőre teljesen tanácstalan, és a lakosság segítségét kérte az ügy felderítéséhez.

Hirdetés

Ám a nyomozást egy nem várt forrás is segítheti: a Google Maps. Kiderült ugyanis – miután a kocsi vezetője maga jelentkezett –, hogy egy az internetvállalat térképszolgáltatása számára utcai felvételeket készítő furgon éppen a környéken dolgozott az elmúlt egy hétben. Az ausztrál rendőrség azt reméli, hogy a fotókon találnak olyan nyomokat, amelyek alapján el tudnak indulni.

Google Maps Street View
Utcai nézet: ördög a részletekben

A Google Earthön idén május óta lehet bejárni egyes amerikai és külföldi nagyvárosok lefotózott utcáit. Az ehhez használt felvételeket a metropolisokat szisztematikusan járva furgonok tetejére erősített fényképezőgép-csokrokkal készítik részben a Google, részben az Immersive Media nevű cég munkatársai; ezekből illesztik össze azokat a panorámaképeket, amelyeken 360 fokban nézelődhetnek az érdeklődők.

Azóta történt

Előzmények