Újra termel az ideiglenesen leállított kínai Foxconn-gyár

A Foxconn ma közleményben jelezte, hogy újraindították a termelést a vasárnap bezárt kínai gyárukban, és azt remélik, hogy a leállásnak nem lesz érzékelhető hatása.

Ahogy arról az IT café is beszámolt, a tajvani székhelyű vállalat tegnap bejelentette, hogy az észak-kínai Shanxi tartomány (山西 – San-hszi) fővárosában, Taiyuanban (太原 – Taj-jüan) lévő gyárát ideiglenesen bezárják az ott kitört zavargás miatt. A Foxconn e leányvállalata igen nagy méretű, a többek között autóelektronikai és szórakoztatóelektronikai eszközöket és alkatrészeket gyártó üzem 79 ezer embernek ad munkát. A tegnapi híradás szerint körülbelül kétezer ember vett részt a verekedésekben, és az összetűzések nyomán mintegy negyvenen kerültek kórházba.

Akkor még nem lehetett pontosan tudni, hogy mi volt az oka a történteknek, de a legutóbbi híradások arról szólnak, hogy a különféle kínai tartományokból érkezett munkások csoportjai csaptak össze.

A cég közleménye szerint téves volt az a tudósítás, hogy az épp debütáló új iPhone kereskedelmét esetleg hátrányosan érintené a leállás, mivel a telefon alkatrészeit egy másik kínai üzemükben készítik.

Azóta történt

Előzmények