- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Rendszergazda topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux Mint
- DIGI internet
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- Bajban az Apple, nincs kereslet az iPhone 16 Pro mobilokra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
És még valaki kételkedett a napi 1 milliós android aktiválásban...
Jelenleg már az 1,2millió/naphoz közelít.
Kemény ez a növekedés az elmúlt egy évben, az Apple meg veszít, jó ezt látni. -
vanye
senior tag
Az a 277.3%-os növekedés a Windows Phone neve mellettt elég impresszív. A Symbian és a BB már lőtávolban van. Ezt a 3.2%-os piaci szeletet már nem lehet statisztikai hibahatáron belüli eredménynek tekinteni. (A mobilpiac "Barcája" és "Reálja" azért persze más kategóriát képvisel.)
Stern des Südens!
-
Иван
őstag
Azért azt vágjátok, hogy a The Economist 1843-mas induló, első szá,ában a vezércikk az volt, hogy Kína lehet a világ legnagyobb felvevő piaca és a legnagyobb "gyár"?
Csak ki kell aknázni.Nem változik a világ
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Beri78
őstag
hm - mi jöhet még?
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
nicu71
addikt
hmm...ez végre egy nekem tetsző statisztika a widows phone növekedéséről.277 %!
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
LonGleY
veterán
Miért vajon? Miért lenne ez jó? Vagy minek ezt leírni?
A Nokia jóféle fejlesztéseitől jogosan tartva az MS szépen behálózta a céget, kinyírva a Maemot, ami a lehető legjobb irányvonal lehetett volna. Innentől csak egy bérgyártósort jelent a Nokia név is, semmi egyebet. Most ezért kell rajongani?
-
=Mentor=
őstag
Baromság amit írsz, sajnos a keserű valóság az, hogy ez előző vezetés brutálisan elcseszte a dolgokat, a Nokiának égető szüksége volt az MS pénzére és egy olyan oprendszerre aminek a fejlesztésével nem nekik kell bajlódni, ugyanis arra se pénzük se erőforrásuk nincs már. Olyannyira hogy a Meego-n kívül lelőtték az összes saját platformot kivéve a Series 40-t.
A Nokia sorsa a WP8 sikerétől, vagy kudarcától függ, persze beszélnek még B tervről (ami egyedül az Android lehet) de kétlem, hogy arra már sor kerülne. Ott a PureView technológia mint innováció és tervben van még egy rakásnyi... Bérgyártósornak bélyegezni őket ezért badarság.
Összefoglalva legalább akkora szüksége van az MS-nek a Nokiára mint fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha az előző vezetés elcseszte a akkor a mostani egyenesen kinyírta a Nokiat. Szerintem ezen a fórumon van az összes Magyarországi Windowsos mobilt használó lehetnek vagy 100 összesen. (najó 1000 innen a hatalmas piaci részesedésük vicc a piaci szereplésük sokan próbálják magyarázni de az az igazság, hogy akkorát buktak mint a ház.)
Tessék mondani miért kellet az egész piacot tálcán kínálni a konkurenseknek? Leesett volna az aranykarika a kezükről ha kiadnak Androidos telefont? Ja , hogy akkor még az MS pénze se kellet volna nekik és még mindig a Nokia lenne a legnagyobb mobilgyártó?
Szépen kinyírták a céget a végén persze valaki felvásárolja őket bagóért.
-
-
vanye
senior tag
válasz #13260800 #12 üzenetére
Halál komolyan érdekelne, hogy mi az, amit csak Androiddal lehetne elővarázsolni egy mobilos hardverből, s ugyanakkor mi az, amihez már a WP kevés? (A felhasználói felület dizájnja nem játszik, az ugyanis egy GUI, semmi más. Ha valaki azért Androidozik, mert a külcsín ott színesebb, testre szabhatóbb (a külső megjelenésről beszélünk!), akkor az adott júzer ugyanott tart, mint a Hello Kitty!-s telefonokat vásárló japán csajok. Ez esetben viszont ezt a vitát a Bravo magazinban kellene folytatni...)
Mi az, amihez feltétlen Androidos Nokia kellene? Az eladások felfuttatása mellett, persze, hisz a hype az hype.[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
törölt tag
Nem teljesen mind1? A piaci részesedés a lényeg. Az meg szinte semmi.
(Személy szerint a Metro UI miatt nem veszek WP telefont egyszerűen nem tetszik. Itt el is vérzett hiába az összes többi képessége. Legalább le lehetne kapcsolni. És akkor lényegében meg is válaszoltam. Az Android teljesen testre szabható a WP nem. Aki meg nem Androidos telót akar annak ott az iPhone. Ez van.)
-
vanye
senior tag
válasz #13260800 #16 üzenetére
Szóval piaci részesedés über alles... Egy naiv pillanatomban az gondoltam, ez ez szakmai oldal szakmai fóruma, de aztán gyorsan ki is józanodtam. Ha a gazdasági jellegű hírek hoznak lázba, ajánlom a hasonszőrű honlapok valamelyikét. Úgy egyébként pedig: ha valaki kizárólag a csempés GUI miatt nem vesz WP-s telefont, az maradjon inkább az index tech-cikkeinél. Ez a sarkos véleményem.
Stern des Südens!
-
-
DraXoN
addikt
Hát... apám 2 hete vett egy windows phone-os nokiát (lumia 610) mert mindig szerette a nokiáit, egyel előtte egy samsungot (Monte) vett amivel elvolt 2 évig, de most újra nokiát vett mert "régebbi" barátja.
Most azonban szidja mint a bokrot azt a windowsos nokiát mert nem képes bluetooth fájlküldésre és fogadásra más telefonokkal... (szerintem ez gáz egy "okos" telefonnál 2012ben... nem beszélve arról, hogy a névjegyeket milyen komplikált és körülményes volt rámásolni a telefonra... ennyit nem szenvedtem korábban semmilyen rendszerrel). Másik ami miatt szidja az a betűméret egy-két helyen a telefonon belül.. nem tökéletes már a szeme szemüveg nélkül és nem akarná mindig felvenni a telefon miatt...
(pedig jómagam is mikor telefont néztem úgy egy hónapja nézegettem a 800as lumiákat.. utólag nagyon örülök, hogy nem azt vettem. Azóta egy boldog Xperia P tulaj vagyok, mert mindent tud amit elvárok tőle, és azt jól is tudja.)[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
nicu71
addikt
hm..El kellett volna olvasni egykét dolgot vásárlás előtt,minden fórumon őlvasható,hogy az egyik "legnagyobb"probléma a windows phone rendszerrel,hogy nem működik a BT fájlküldés/igaz hogy iPhone-nal sem de az nem számít,ugye..nekik nem gáz 2012-ben??? ./ Ha apukának ez a legfontosabb dolog a világon,akkor azonnal le kellett volna tenni erről,és messze elkerülni.
Egyébként van még hiányossága a wp-nek bőven,de pont a Nokia aki tűzzel-vassal próbálja ezeket kompenzálni,pl nemrég érkezett a "Számláló" app,amivel adatfogyasztást,sms,percdíjakat stb lehet mérni,beállitani,/ezt egyetlen más wp sem tudja,na és ott van az ingyenes navigáció.stb.
Ott van még a "névjegyáttöltő"ami szintén Nokia specifikus,nem hiszem el hogy bonyolult lett volna a használatával a névjegyek másolása...
ezenkivül nem hiszem hogy bármely androidos csoda felvenné gyorsaságban a versenyt a legolcsóbb winphonnal sem.Na jó,a 2-4 magos szörnyek valószinű,de most nem erről van szó.
Az xperia playnek egy előnye van a L800-al szemben,az ára.[ Szerkesztve ]
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
raper
senior tag
A telefongyártóknak ez az igazán nagy piac. Viszik ott ezeket a telefonokat, mint a cukrot.
[ Szerkesztve ]
-
ChipKng
aktív tag
Nokia egy jo brand - volt - Europaban. Android meg egy olyan rendszer amit ingyen megkapsz - ha nem szamoljuk a sapolo M$-t - es olyan massziv tomegbazissal rendelkezik amire a fejlesztok onkent es dalolva fossak a programokat. Persze, lehet jonni a fingoprogramos dumaval, de sok igazan hasznos program csak iPhone-ra es Androidra erheto el. Fejlesztokent en sem pocsekolnek idot a tobbi platformra.
Ami pedig a hype-ot illeti: a WP es a szifon sokkal nagyobb hype-ot kapott mint a droid, mert mogottuk komoly marketingpenzek lettek hadrendbe allitva. A droid meg csak tette a dolgat... elterjedt.
2B OR NOT 2B that is FF
-
ChipKng
aktív tag
-
llaszlo
veterán
Érdekes, hogy tele van/volt a TV már előtte is droid telefon reklámokkal. Az persze nem "reklám" meg nem hype. Legalábbis bizonyos elvakult rétegek szerint. Na meg minden szolgáltatónál próbálták rásózni a gyanútlan vásárlókra a gagyi droidphonekat. Mára szerencsére már nincs annyi gagyi vacak, mint 1-2 éve.
Lényegében már a csapból is folyik a droid. De tényleg nincs hype. LOL[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Nem elég rég a gyerekért menet hallottam az iskolában beszélgetni pár kiccsákót a corby-ról, mint samsungos ájfón. Decision is yours Pedig még csak közel sem célréteg, de már ~120 cm-re a fűszálak fölött is ott volt genetikailag betárazva.
Amúgy persze voltak/vannak droid reklámok, de nem erről van szó. -
llaszlo
veterán
Nem hát. hype=főleg reklám. Talán nem ártana tisztában lenni a fogalmakkal.
Az, hogy a köztudatban az iPhone terjedt el először az annak köszönhető, hogy az Apple készített először olyan érintős telefont amivel sok felhasználó elégedett volt. De reklámozni nem reklámozták többet, mint bármelyik másik telefont. Sőt.Az MS (vagy Ballmer) meg szimplán hülye volt és későn reagált a droidra meg az iPhone-ra. Viszont tény, hogy jó rendszert alkottak.
Akármennyire is próbálják a fikázók úgy beállítani, hogy az iPhone agyon van dícsérve tény, hogy jó telefon és a sz@rt nem szokták ennyire dícsérni. Főleg azok nem akik mezei felhasználók. Márpedig a vásárlók nagy részét a mezei userek teszik ki és nem a geekek. Akik pedig nagy részben elégedettek vele. Ők meg naná, hogy ezt elmondják meg bemutatják. Ez természetes emberi reakció amikor valami igazán jó dologgal találkozik. Ez nem hype.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Miért mi ha nem főleg reklám a hype? Te is azt írtad, hogy "marketing meg pénz" vagyis ez a kettő együtt a reklám.
Na mármost Mo-on nem igazán reklámozták agyon az iPhone-t, meg a WP-t. Droid telefon reklám jóval több, ment, mint iPhone, persze mivel jóval több droidos teló kapható ez ebből következik. Csakhogy az emberek nagy része nem volt elégedett ezekkel a telefonokkal. Nyilván mivel az első típusok iszonyat gázok voltak az iPhone-hoz képest. Így sok ember kiábrándult belőle, de még az érintős telefonokból is. Nyilvánvaló, hogy sz@r cuccot meg nem ajánl az ember senkinek sem. Kb 1.5 éve tudnak a gyártók normális magas minőségű droidos telefonokat kiadni. Előtte tiszta vicc volt szinte az egész paletta. Normális telefonhoz agyon kellett hackelni. A legnagyobb gond a kis tárhely volt. A lefagyásokról, meg a random rebootokról már ne is beszéljünk.Az nem az apple sara, hogy boldog-boldogtalan ezt adta/adja nyereménynek, nyilván nem véletlenül nem másik telefont választanak. Utóbbi időben az iPad is "beszállt" az ilyen nyereményjátékokba.
[ Szerkesztve ]
-
ChipKng
aktív tag
"Na mármost Mo-on nem igazán reklámozták agyon az iPhone-t, meg a WP-t."
Muhaha! Tokodi meg Durica megirigyelhetne ezt az ongolt.
1. Hype = felhajtas aminek egyik resze a reklam. Egy reklam nem csak egy plakatbol vagy egy TV spot-bol all. Vannak firkaszok akik egy kis alamizsnaert agyon ajnaroznak egy termeket. Na ebbol keletkezik a hype. A 'veletlenul elhagyott iPhone'-ok is egy jo pelda a felhajtasra egy termek korul.
2. M$ a zugfirkaszokon tul a TV reklamokban tolta agyba fobe a WP + Nokia reklamokat, meg Ballmer maci ugrandozasai. Egyebkent a WP Nokia reklamok zeneje nekem bejon, csak a reklamozott termek egy vicc.Miota a droid elterjedt, azota van olyan reklamerteke hogy egy TV reklamban emlegetni kelljen. Erezd a difit: Sony telo reklam vegen(!) megemlitik, hogy androidos oprendszer (telenor) <-> Windows Phone mozaik mutogatas oprendszer emlegetese es a reklam vegen(!) kibukik hogy Nokiarol van szo. Ezek a ma futo reklamok a TV-ben, csak hogy reagaljak a Mo-n nem reklamozzak a WP-ra...
2B OR NOT 2B that is FF
-
llaszlo
veterán
Az persze rendben van amikor a droidot istenítik, mi? Mert van akinek az az isten és minden más meg trágya. Bőven van ilyen oldal is.
Ennyire nem kellene szemellenzővel járni.Nem is tudom, hogy ez milyen reklám. Csak nem droid? Jééé tényleg az. Szóval ez nincs reklámozva meg hypeolva. [link]
Ismét szemellenző.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Jól van áldozzatok naponta a zöld kukarobotnak és higyjétek csak azt, hogy az az istenkirály a többi meg ótvar sz@r és csak a hype miatt elégedettek vele az emberek. LOL
[ Szerkesztve ]
-
ChipKng
aktív tag
Ne csusztass!
Igazan hasznos != nelkulozhetetlen
Ertem? Tovabba igencsak szubjektiv kinek mi a nelkulozhetetlen. Mindent lehet nelkulozni. Pl a multitask-ot is ha jo a marketing duma, meg a radiot ha az embereket az iTunes-ra akarunk terelni.
Node nekem (szemely szerint) nagyon hianyozna egy Viber, iGO, iOnRoad, OlimpiaTV, PokerStars, Shazam, TElvira, Frodo. Ezek mind megvannak WP-re?
2B OR NOT 2B that is FF
-
madgie
titán
Az egyik munkatársamnak is kéne már az olvasószemüveg, de pont a WP7-em "kani" betűi és nagy ikonjai voltak szimpatikusak neki, míg a Samsung Galaxy mittomén tepsifonján csak hunyorog.
A BT fájlküldés hiányosság, azt elismerem (bár soha nem használtam Androidon sem, az összes telefonszámom gugliban van (igen, hadd lopja el, nem érdekel))
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen