Magyar siker egy rangos szoftverfejlesztői versenyen


Az üzleti informatika legkiválóbb európai szakemberei által alapított elismerés, a European Software Excellence Awards döntőjébe jutott a Fornax Zrt. munkafolyamat- és munkaerő-kezelő szoftvere, az Eventus.

A vállalat által kifejlesztett informatikai megoldást, amelyet elsőként a Magyar Telekom kezdett használni, napjainkra a Deutsche Telekom tizenegy tagja közül már három használja, de más ismert telekommunikációs cégek, mint például a UPC, az Invitel, a Vodafone is sikerrel alkalmazzák. Az Eventus Native Client for Android integrált vonalkódolvasással, fénykép- és csatolmánykezeléssel, valamint aláírások kezelésével kínál megoldást a mobil munkaerő-szervezést igénylő cégek számára.

A Fornax Zrt. a montenegrói leányvállalatának termékét az Android platformon fejlesztette tovább a helyi, magas fokú mobil munkaerő-automatizálási igényeknek megfelelően. Ezzel a megoldással a cég bekerült az európai legjobbak közé a „vállalati mobilitási megoldás” kategóriában.

A kategória fődíjáért folyó versenyben 80 cég közül jutott a Fornax a döntő fordulóba, ahol komoly versenytársakkal méri össze szaktudását. Hivatalos eredményhirdetésre a március 1-jén Berlinben megrendezésre kerülő European ISV Convention 2012-n, a legnagyobb európai szoftverfejlesztők konferenciáján kerül sor.

Azóta történt

Előzmények