Fogyatékosságbarát munkahely az IBM Magyarország

Márciusban átadták a Fogyatékosságbarát Munkahely díjakat. Az elismerést olyan vállalatok és szervezetek kapják, melyek külön figyelmet szentelnek a fogyatékos munkavállalók ügyének, és ez a szándék a gyakorlatukban is megmutatkozik. A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen ítéli oda.

Akárcsak tavaly, az első pályázati ciklusban, az idén is kilenc szervezetet tüntettek ki, közöttük a hazai informatikai vállalatok közül elsőként az IBM Magyarországot. Az elismeréssel egy logó is jár, amely a vállalat hivatalos felületein üzeni a fogyatékos vagy megváltozott munkaképességű munkavállalóknak, hogy várja jelentkezésüket, és minden tekintetben felkészült fogadásukra.

Az IBM-nél komplex humánerőforrás-rendszer támogatja a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek integrációját. A vállalat külön szakértői csoportot állított fel, és belső eljárásokat rögzített a speciális igényű munkaerő befogadására. A cég több tekintetben akadálymentes környezetet biztosít dolgozóinak: a fizikai akadályok megszüntetése mellett (dedikált parkolóhelyek, csúszásgátló szőnyegek, széles ajtók, különleges kialakítású mosdók) megfelelő infokommunikációs eszközökkel segítik a speciális igényű munkatársakat. Az IBM számos pozícióban támogatja az otthoni munkát, ehhez megfelelő infrastruktúrát is biztosít.

Az IBM mellett Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, a Grundfos Magyarország, az Interplán Kft., a McDonald's Magyarország, a Provident Pénzügyi Zrt., a „Teljes Életért” Nonprofit Közhasznú Kft. és a Tesco-Global Áruházak vehette át idén a Fogyatékosságbarát Munkahely díjat.

Azóta történt

Előzmények