Bővítette székesfehérvári központját az IBM

Összesen kétmilliárd forintos beruházással bővítette székesfehérvári szolgáltatóközpontját az IBM – jelentette be ma a vállalat. Amint a projekt lezárása kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a több mint 250 új munkahelyet teremtő fejlesztést az Európai Unió 509 millió forinttal támogatta.

A pályázatot a székesfehérvári telephelyet is üzemeltető IBM Data Storage Systems 2010-ben nyerte el. Az új pozíciókra a magasan képzett alkalmazottak felvétele az új irodák felépítését követően folyamatos volt, és tavaly decemberre az összes tervezett álláshely betelt. Az új munkatársakkal szemben fontos követelmény volt az angolon kívül legalább egy európai nyelv, például az olasz, spanyol, francia, portugál, lengyel, orosz, finn vagy norvég ismerete.

Az IBM 1997 óta működteti Székesfehérváron egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltatóközpontját – ilyenből világszerte összesen kilencet üzemeltet. Innen biztosítják az IBM és globális ügyfelek számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat. Az itt dolgozó munkatársak Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez nyújtanak támogatást a cég európai és észak-amerikai ügyfeleinek.

Amint a sajtótájékoztatón Takács Zoltán, a központ vezetője elmondta: az uniós hozzájárulást bértámogatásként vették fel, a kétmilliárd forintos beruházási összeg az új alkalmazottak kétéves foglalkoztatásának költsége, de a pályázatban a vállalat kötelezettséget vállalt arra, hogy az új munkahelyeket legalább öt éven át fenntartja. Takács ugyanakkor elmondta: ennél hosszabb távra terveznek, és rövidesen további létszámbővítést akarnak végrehajtani.

A most létrehozott 250 új munkahellyel az addig több mint 1000 főt foglalkoztató székesfehérvári központ alkalmazotti létszáma mintegy 20 százalékkal nőtt – árulta el a sajtótájékoztatón Égi Tamás, a város alpolgármestere.

Azóta történt

Előzmények

  • Működik az IBM villámgyors memóriája

    A vállalat kutatói demonstrálták, hogy a racetrack-elv megvalósítható, a sorozatgyártásig azonban még számos problémát kell megoldani.