Segítség! Baj van! De van megoldás…

A nyári szünetben a gyerekek az átlagosnál többet vannak családi felügyelet nélkül, barátaikkal, vagy akár egyedül; ilyenkor az őket fenyegető veszélyeknek is fokozottabban vannak kitéve. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány innovatív okostelefonos alkalmazása, a HelpAPP azokban a helyzetekben segít, amelyekben bántalmazás, zaklatás érheti a gyermekeket – történjen az online vagy vagy az „offline” életben. Az applikáció segíti a gyerekeket a bántó helyzetek felismerésében, kezelésben és elkerülésében, válaszokat, megoldási javaslatokat találnak a nem kívánt helyzetekre. Ezen kívül a gyors- és segélyhívó számokkal segítséget hívhatnak, az előre beállított telefonszámokra pedig a pillanatnyi helyzetüket meghatározó GPS-koordinátáikat is el tudják küldeni sms-ben vagy e-mailben.

A Firefox OS-t futtató telefonok kifejezetten kedvező árfekvésű készülékek, amelyek népszerűek lehetnek a fiatalok és a gyerekek körében, ezért döntött úgy a Telenor, hogy az UNICEF munkáját segítve Firefox platformra is elérhetővé teszi az egyre népszerűbb HelpAPP alkalmazást. Az applikáció a Firefox Marketplace-en bekerült a Telenor alkalmazásválogatásába is, a mobiltársaság pedig az app népszerűsítése mellett hosszú távon is tanácsadó szerepet vállalt annak továbbfejlesztésében.

A HelpAPP-et egy önkéntes fejlesztő, Szmozsánszky István ültette át Firefox OS-re, aki a Telenor 2013-as Firefox alkalmazásfejlesztői versenyében Check-in fox applikációjával első díjat nyert közösségi kategóriában. „A Mozilla elsődleges célja, hogy mindenki hozzáférhessen az okostelefonokhoz. A jelenleg kapható Firefox OS telefonok épp emiatt alacsonyabb árkategóriás, ám jól használható készülékek, mely ideális választás lehet a gyermekek első mobiltelefonjának. Ezért fontos lépés, hogy a HelpAPP és az általa nyújtott segítség a Firefox OS-t használók számára is elérhető lett.” – nyilatkozta Szmozsánszky István.

A HelpAPP elérhető a Firefox piacterén vagy a UNICEF oldalán.

Előzmények

  • Még mindig jól megy a Telenor magyar leányának

    Növekvő árbevétel, emelkedő okostelefon-eladások és a mobilinternet töretlen növekedése jellemezte a Telenor Magyarország teljesítményét 2014 második negyedévében.

  • Magyar cég fejlesztése került a Mozilla kódjába

    A Prezi kérésére az EU Edge választotta alapnak a Shumway projektet a Flash kiváltását segítő technológiához, de a végeredményből a Mozilla és a közösség is profitál.

  • Nyáron ingyen lesz a Facebook a Telenornál

    A Telenor ma bejelentette, hogy ügyfelei június 13-tól egészen augusztus 31-ig belföldön teljesen ingyenesen használhatják a Facebookot mobileszközeiken és számítógépükön egyaránt.