Véletlenszerű videochat a Facebookon is

A Rounds (korábban 6rounds.com) nevű vállalkozás a közösségi oldal népszerűségét kihasználva tavaly nyáron elindított, felhasználásra kínált egy videochat platformot a Facebookon, melyet most továbbfejlesztettek, és elindítottak egy, a szélsőséges érzelmeket kiváltó, de meglehetősen sikeres ChatRoulette-hez kísértetiesen hasonló, a partnereket véletlenszerűen válogató üzemet is.

Hirdetés

A cég, mely büszke arra, hogy a virtuális és a valós világ között egyfajta „hidat” ajánlanak, elégedett lehet, hiszen a bevezetés óta körülbelül 300 ezer aktív felhasználójuk van havonta. Kiegészítésként 20 egyéb alkalmazást is kínálnak, ezekhez csatlakozik tegnap óta a véletlenszerű videotársalgás rendszere.

Rounds Facebook

A cég ügyvezetője természetesen azt emelte ki a bejelentéskor, hogy ők egészen mások, mint a hasonló szolgáltatók, mint például a ChatRoulette: a Rounds sokkal szabályozottabb, kulturáltabb és elkötelezettebb, például csak a 100 ismerősnél többel rendelkezők használhatják, ezen kívül csak az azonos korosztályba tartozókat kapcsolják össze. S amit nagyon fontosnak tartanak: nem lehet anonim módon chatelni, így akarják szűrni a rosszindulatú felhasználókat. (A Facebook szabályzata tiltja a hamis személyiségek regisztrálását, ha ilyesmi kiderül, az kitiltást jelent, ezt akarja ez a cég is kihasználni.)

Azóta történt

Előzmények