Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
Ezt a facebookot úgy ahogy van el kéne törölni, megsemmisíteni. Ez már undorító, hogy minden facebook.
-
A cím egy vicc és odébb van április 1.
-
moonman
titán
válasz
Black Dragon #1 üzenetére
nem kéne, csak helyén kéne kezelni.
de majd univerzális loginnak használom, sőt kötelező lenne a használata ha internet "jogsi" kell, de kísérleti jelleggel már htttps-t is tud. röhej.
-
bobsys
addikt
Kicsit ellentmodasos a ficko
Garfinkel – talán némileg meglepő – véleménye az, hogy az interneten jelenleg a Facebook garantálja a felhasználók számára leginkább a biztonságot
vs
azonosító-jelszó páros egyedül elég a bejelentkezéshez...
sütiket titkosítatlanul használják...
es nincs httpsEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Hát beb..szna, ha emiatt kreálnom kellene egy fészbúk profilt, pedig ahogy eddig sem volt, ezután sem lesz. Meg iwiw se. Meg Hi5 se. Meg akármilyen se.
Bár Sztenmárs is hogy beszopta végülAki él és nem boldog, az téved!
-
WonderCSabo
félisten
Ezt én is észre vettem, h. egyre több oldal ajánlja fel a Facebook connectet. Azért ez elég veszélyes, ha a facebookos adatbázist törik, vagy az accountodat lopják, rögtön mindenhova beléphetnek.
A sok fb gyűlölő meg nem tom mit fröcsög minden fb topikban... Lehet értelmesen is használni a facebookot, és arra nagyon is jó.
pilóta: Mi lett Szten Mársal?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
biztonsági szakértő... ahham... én meg a római pápa vagyok...
volt már több ilyen ötlet meg kísérlet, szerencsére mind megbukott.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
buherton
őstag
+1
Hogy faszbuk felhasználónévvel és jelszóval lépjek be pl. a Neptunba(egyetemi tanulmányi rendszer minden ezen keresztül megy pénz, jegy, vizsga...)? Kizárt dolog. Na és a e-banki belépés? Ki van zárva. Az hogy guglinál összevonják, az még oké. De hogy mindent? Egyszer szerzik meg, és ha ügyesen csinálják nagyon megtudnak károsítani. Nagyon kezd elferdülni a kapitalista világ
.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Воланд
titán
Azért ez se semmi, hogy szerinted aki használja a fb, vagy csak regisztrálva van az beteg. Hát gratulálok, egy igazi szakmai véleményt olvashattunk tőled.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Penge_4
veterán
Nincs jogsim és nem is lesz. Ki leszek tiltva a zinternetről? Már csak az internet dzsungelében lesz maradásom, amit úgy hívnak Sharewood.
-
MichaelSD
őstag
mili.hu: Köszi
Moonman: Minden megoldás ahol ugyanaz a jelszó van több helyre veszélyes, így az OpenID-nal is. Nekem az OpenID ezerszer szimpatikusabb, mert lehetett a saját szerveremre pakolni. Ehgyszerűen semmi köze a FBnek az adataimhoz.
Penge_4: ne légy már olyan érzékeny
Amúgy amennyi információt az emberek megadnak magukról az FBn (most nem a konzervatív userre gondolok) megdöbbentő!
[ Szerkesztve ]
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Probber
őstag
Hogy ez mekkora baromság. Ha egy oldalra be szeretnék jelentkezni, akkor bejelentkezek. Csak ezért nem regisztrálnék a FB-ra. Ne globalizáljunk, ennyi.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
escape
aktív tag
Nem is tudom mit vártam a cikktől. Egy újabb fb párti okost, vagy egy ellentáborba tartozó "nelegyentöbbfészbúk" drukkert. Sikerült meglepni. Amennyire fb ellenes, annyira támogatja is.
Mindenesetre ez olyan mint a Google. Ott is van mél, csevegőkliens, kereső, picasa stb... Mindent egy szolgáltató akar uralni és ez nagyon nem jó így. Arra leszek kíváncsi, hogy a Google mikor fogja megvenni a fészbúkot, bár szerintem már annyira kinőtte magát, hogy a gugli nem vállalkozna ilyenre.Személyes véleményem az, hogy az ilyen oldalak nem tesznek jót a közösségeknek. Jó persze beszédtéma sörözéseknél(csak egy példa), hogy "Te láttad a fészbúkon ezt meg ezt?"[Én ilyenkor nézek hülyén, hogy hoppá én ehhez nem tudok hozzászólni], de akkor van baj, ha nincsenek sörözések és személyes kapcsolat a felhasználók között.
Meg milyen divat már ez a "lájkolás"? M_cskos egy dolognak tartom. Személyes kapcsolatok híve vagyok, még ha nincs is annyi belőle, mint szeretném.Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
moonman
titán
köszöni szépen, Live ID-ként működik, nem mellesleg két éve OpenID provider is lett. az egy dolog, hogy nem úgy terjedt el, mint ahogy az MS bevizionálta, de ne felejtsük el, hogy a teljes Live portálrendszerhez, Hotmail-hez, Messenger-hez, Zune-hoz, Xbox LIVE-hoz, Windows Phone-hoz, Marketplace-ekhez és az egyéb Microsoftos webszolgáltatásokhoz is ezzel lehet hozzáférni, tehát annyira azért nem bukott meg.
és igen, ez az egy login mindenhová valóban veszélyes lehet, de az is érthető, hogy egy sok szolgáltatást nyújtó vállalat nem akar külön bejelentkeztetést írni mindenhez és végsősorban a usernek is kényelmesebb, hogy egyszer lép be és ott van minden előtte, mintha minden harmadik lapváltáskor loginolnia kell. ezért nem szabad nélkülözhetetlen adatokat csak a felhőben tárolni, erős jelszóval ellátni a fiókot, https-t használni, stb.
-
válasz
WonderCSabo #7 üzenetére
Én múltkor a gametrailers-ről akartam leszedni az új moha videó klippjét, miben a linkin park zene megy. Mondom van download gomb, zsír, meglesz. Aham, a nagy lóf@szt...
Ha tölteni akarsz akkor fészbúk és mehet a download... Na hogy az a rézfán...
Inkább mentem steamre és onnan szedtem le..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Penge_4
veterán
válasz
WonderCSabo #22 üzenetére
Én meg már egyenesen a Gametrailers-es videót mentem az opera:cache-ből, Facebook nélkül.
Amúgy mindig imádtam ezeket a buta megoldásokat, például mikor egy videónál megjelenik egy buborék, hogy nem nézheted tovább, csak ha fizetsz, de a streaming csík azért fut tovább szépen. Minek ide download gomb?
-
válasz
WonderCSabo #7 üzenetére
Beszippantotta a fészbúk, pedig nagyon nem akarta
Nagyon jó rész, ilyen fészbúk paródia Tron alapokon.Aki él és nem boldog, az téved!
-
válasz
WonderCSabo #22 üzenetére
Én meg letöltöm a videót a steam mappába a steamen keresztül.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
galmat89
tag
Ez egy BRUTÁLISAN nagy EPIC FAIL.
Ha ezt meglépik, (márpedig az amerikai kormány már régóta gondolkozik valami egységes netes univerzális user name & password-ben) akkor én konkrétan kiköttetem az internetet, 21. század ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
az iwiwre ideje lenne már egy fb connect gomb...
Rengeteg böngészős játékban / weboldalon azonban jól jön ez a fb connect, nem kell mindenhova bejelentkezni. Az tény, hogy a netbankot nem feltétlen bíznám rá, bár ott ugye kell az SMS kód is.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
caizzz
aktív tag
a plainHTML meg IRC korszakban befaradt ven geekek vagytok
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
törölt tag
amiket most felsoroltál, olyat tud pl. a google account is (kicsit más lefedettséggel, mert nincs xbox, de van books, meg ilyesmi). ez amúgy nem rossz, a saját szolgáltatásaikat egységesítik vele. bár emlékszem mekkora felháborodás volt itthon az indapass miatt.
egyébként akkor már inkább az a szimpatikus, hogy ilyen lokális kulcstartóként odják meg a dolgot. legyen minden oldalra külön belépés, de lehessen offline biztonságban gyűjteni őket, ilyen keyring vagy kwallet módon. csak meg kéne csinálni, hogy a rendszer globális kulcstartója lássa a böngészőkben levő login adatokat, és tudja őket kezelni, ne pedig minden böngészőnek külön legyen saját megoldása.
-
bambano
titán
A legtöbb szolgáltatásban előfordulhatnak apróbb hibák, meg időnként adatbiztonsági problémák. Ezzel együtt kell élni. Ezzel szemben a facebook dedikáltan egyetlen gigászi adatbiztonsági lyuk. Bevallottan arra csinálták az egészet, hogy ellopjanak minden személyes adatot. A sok hülye meg önként és dalolva adja.
Ennél is nagyobb baj, hogy sok facebook rajongó ostobaságában odáig megy, hogy olyan emberek személyes adatait teszi fel a facebookra, akik nem szeretnének odakerülni, és még ők vannak felháborodva, ha az ember szól, hogy ne csinálják. Ezek a seggek nem értik, hogy milyen mélyen sértik az adatvédelmi törvényt és nem értik az egészet, de nem is hajlandók változtatni.
Saját személyes példám: én ismerem a facebookot, az adatvédelmi szabályzatát is olvastam, nem is vagyok hajlandó rá regisztrálni. Ezek után nekem miért kell hónapokig küzdenem, hogy ne küldjön reklámot a facebook? Miért nyomoz utánam, miért követ a facebook, mikor szándékom szerint semmi közöm nem lenne hozzá? Ki a búbánatos franc az a facebook, a cia? cseka?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Vicces, hogy mennyi ember jajong azon, hogy mások milyen sok személyes adatot osztanak meg magukról facebookon: mit is? e-mail, iskola, munkahely, telefon. Ezek lennének azok a hihetetlenül értékes adatok?
-
misx
senior tag
Na abból nem esznek, hogy én a netbankba univerzális jelszóval lépjek be.
Még ha van mobilaláírás, akkor sem (mondjuk OTP nem gáz, mert az belépéskor kéri, de pl. a takarékszövetkezet csak utaláskor, így simán láthatják, mennyi a pénzem).Remélem ha lesz ilyen, akkor sem köteleznek arra, hogy használjuk, vagyis megmarad "normál" egyéni bejelentkezés. Egyébként kezdjük ott, hogy sokan basznak kilépni a FB-ból miután a gépet elhagyták, tesóm is így szokta igaz az otthoni gépen, ha beírom hogy facebook.com, dobja is a profilját. Innentől kezdve ha nem a bátyja lennék, azt csinálhatnék vele, amit akarok.
-
Belba
őstag
A kamu profilomat nem tudják összekötni a valódi énemmel!...
Mert nem teszem ki a valódi nevem, valódi lakcímem, valódi telefonszámom, továbbá nem veszem fel ismerősnek a valódi rokonaimat, valódi barátaimat, valódi ismerőseimet...
Nem írom ki (és nem is regisztrálom be!) a személyes adataimat, nem töltöm fel a saját fotómat, de még a családomét sem!...
A beregisztrált email-címemet semmi másra nem használom, ezt a Facebook regisztrációhoz hoztam létre.Az, hogy mi az IP-címem, azt csak a Facebook adminisztrátorai láthatják az USA-ban (ha nagyon érdekli őket), de ők nem tudják a HOST-om alapján kikérni a netszolgáltatómtól az adataimat...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
törölt tag
jah, ez szép elmélet, csak éppen egy sima "lájkolós" gomb bármilyen oldalon (egyre több van belőlük) le tudja kérdezni a sütiket a böngésződből, meg egyéb dolgok alapján be tudják azonosítani a gépedet egyedien. illetve elég egyetlen oldal, ahol megadod a neved (pl. egy webshop, vagy hasonló), ahol van elhelyezve ilyen gomb, vagy ha netán a böngésződ megjegyzi a kitöltött űrlapelemeket, akkor is ennyi volt, mert máris tudják névhez kötni.
de biztosan vannak még trükkös módszerek erre. -
bambano
titán
beraknak egy kukit a böngésződbe és kész.
ennyi.
ahhoz, hogy ne tudják összekötni a két énedet, az kellene, hogy a saját pc-den több felhasználót csinálj és mindig külön felhasználóból kezeld a valód meg a nem valódi énedet, külön böngésző példányokból. ha ezt nem tetted meg, akkor semmit nem ér az egész áléned.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Hát ja. De ahhoz meg "kamu" e-mail cím kellene, amihez nincs kedvem egy negyediket aktiválni.
Szóval a facebook bek@phatja.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
bambano
titán
van itten nekem ez a debianom. aszondom neki: adduser belba. meg ami kell. utana aszondom neki, adduser facebelba, meg ami kell. indítok rajta két példányban X-et, gnome-ot, iceweaselt, esetleg egyikben iceweaselt, másikban krómot.
na ekkor másszon át egyik identitásról a másikra a fácsebuk kuki, arra befizetek.
ha meg ezt nem tetted meg, akkor teljesen mindegy, utolérnek, mint az egyszeri miniszterelnököt
A host fájlos módszert én is emlegettem már itt pár hónapja...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Belba
őstag
Bocsi, hogy megkérdezem : szerinted mi az üszkös jófenéért nyomozna utánam a Facebook?!...
Az USA Hatóságainak sincs semmiféle oka nyomozni utánam (nem gyártok bombát, nem tervezem egyik repülőgép elrablását sem, nem vagyok bérgyilkos, stb.)!
Amúgy abszolúte törvénytisztelő állampolgár vagyok, a magyar Hatóságoknak sincs okuk épp énutánam nyomozgatni nagy apparátussal...Megnyugtatlak, hogy az átlagos (valódi névvel, címmel, adatokkal) fenn levő embereket is csak a feltett adataikkal gyűjtik be adatbázisokba.
A kamu-profil viszont pont elegendő védelem az Apeh ellen (hova utazgatok, milyen a lakásom, milyen életszínvonalon élek a beírásaim és a feltett fotóim alapján), a Munkáltatók ellen, rosszindulatú ismerősök ellen...
Évekig éltem diplomata körökben, tudom, hogy az NBH-nak elegendő a kiszemelt emberke telefonszámát megtudni, hogy onnantól kezdve mindent megtudjanak róla!
(Sok embernek meg sem fordul a fejében, hogy a valódi adataival a Facebookon arra is kiváló, hogy az ismerősei között megtalálják X-et, akiről mindent meg akarnak tudni, az ő kitett telefonszámán el fognak jutni könnyedén X-hez.)
Nem véletlenül tették be a magyar iwiw-en is a "regisztrálj be a telefonoddal" alkalmazást! (Mekkorát röhögtem rajta!)A magyar Munkáltatók sem nyomoznak "sütikkel" a böngészőkben : simán rákeresnek az iwiw-en, Facebook-on XY-ra és azt csekkolják le, amit ott látnak az illetőről...
Szóval, a kamu-profil tökéletesen jó arra, hogy ne a valódi adataimmal legyek fenn a Facebook-on, de mégis meg tudjam nézni ami engem érdekel ott...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
törölt tag
szerintem senki nem a politikai meg állami kémkedésről beszélt. itt csak annyiról van szó, hogy simán beazonosítható minden különösebb erőfeszítés nélkül a netes perszónád, identitásod. ha valahol a böngészőben megadtad az igazi adataidat is, akkor tök mindegy, hogy regisztrálva vagy-e facebookra, és milyen adatokkal, mert a manapság szinte minden oldalon jelenlevő "like" gombok meg "share on facebook" gombok simán kiolvassák a böngészési előzményedből, meg sütikből ezeket, és voálá, beléptél az adatbázisba, amiből nekik pénzük van, tehát leegyszerűsítve: veled kereskednek. most erre lehet mondani, hogy vicces, meg olyan "eladom a lelkem, mert úgyse tudja senki elvenni igazából", meg ilyesmi, de ez is egyfajta modern rabszolgapiac. csak itt nem konkrétan téged adnak-vesznek, hanem az adataidat, illetve rajtad keresztük az ismerősöd adatait.
-
Penge_4
veterán
"nem gyártok bombát, nem tervezem egyik repülőgép elrablását sem, nem vagyok bérgyilkos, stb."
Ő sem gyártott, csak éppen élt a szólásszabadsággal... De hozhatnék még több ezer példát.
"magyar Hatóságoknak sincs okuk épp énutánam nyomozgatni nagy apparátussal..."
Ki beszélt itt hatóságokról? Egy multi gyűjti be hörcsög módjára minden adatodat és az elejtett morzsákat. Ebből élnek. Profilozásból, adatbányászatból. Ugyanúgy, ahogy a Google célzott marketingből.
Két dolog biztos. A halál és a korrupció. Lehet, hogy nem most, lehet, hogy 2 év múlva, lehet, hogy 5 év múlva, de egyetlen cégvezető sem úgy gondolkozik, hogy "Ez törvényes? Ez etikus?", hanem úgy "Ez profitábilis? Megúszhatom?" Ha mégis azon ritka kevesek közé tartozik, aki etikus, akkor vagy eleve oda sem kerül, vagy nagyon gyorsan repül a státuszból, ugyanis vannak még ott fejesek a háttérben rajta kívül.
Ez nem paranoia, hanem reális veszély. Nem mondom, hogy konkrétan téged, Kiss Pistát Mucsaröcsögéről, ugyanis ilyen szinten csak egy szám vagy, egy statisztika. Hanem csak azt, hogy a lehetőség fennáll, hogy adott esetben ezt személyekre is lebontsák.
Ajánlott link Itt nézd meg a pizzarendelős videót.
"Évekig éltem diplomata körökben, tudom, hogy az NBH-nak elegendő a kiszemelt emberke telefonszámát megtudni, hogy onnantól kezdve mindent megtudjanak róla!"
Ezért kell hajléktalannal SIM kártyát vetetni.
"Szóval, a kamu-profil tökéletesen jó arra, hogy ne a valódi adataimmal legyek fenn a Facebook-on, de mégis meg tudjam nézni ami engem érdekel ott..."
Csak a publikus adatokat tudod megnézni és már az is elég arra, hogy szép kis hálót építsenek ki arra nézve, hogy kikre kerestél rá, majd ezekből eldönteni, hogy milyen kapcsolatban állsz velük. Tekintve, hogy akikre Te rákerestél azok valós személyek a te identitásod pedig X
-
talpalavalo
aktív tag
Mindenképpen érdekes gondolat menet, és nehéz is erre kapásból rávágni, hogy jó-e ez vagy sem, ami biztos, hogy igencsak sok mindent megkönnyítene, tekintve, hogy sokan ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használják mindenhol, és teszem fel, ha az egyik rossz kezekbe kerül akkor onnantól az összes adatát meg még fontosabb személyesebb infókhoz is hozzájuthatnak illetéktelenek :S
Új hozzászólás Aktív témák
it Sok kísérlet történt már az univerzális bejelentkezési mód megvalósítására, egyik sem járt eddig sikerrel. Egy amerikai kutató most felvetette, hogy a Facebook akár önmaga generálhat egy ilyet.
- Baldur's Gate 3
- Kormányok / Autós szimulátorok topic-ja
- Óra topik
- Kompakt vízhűtés
- Háború Izraelben
- ZIDOO médialejátszók
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- KERESEK ! - Videókártyát meg tápot
- Apple iPad Mini 6 WiFi 64GB Space Gray
- Apple Mac mini M2 Pro 2022 10C/16G 16GB RAM 512GB SSD - 2 év garancia
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Szinte ÚJ, 3 órát repült DJI mini 4 Pro drón, távirányítóval, dobozos, garis + 1 akksi, 512 microSD
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest