Emberszerű AI gyárthatja a képeket a Facebookra

Emberszerűnek mondott, képalkotó AI-modellt adott ki a Meta.

A Meta azt ígérte a kutatóknak, hogy új, emberszerű AI-modellhez enged számukra hozzáférést hamarosan. Ez képes elemezni és befejezni a képeket, pontosabban, mint bármelyik másik létező modell.

Az I-JEPA modellt teljes háttértudással igyekszik kiegészíteni a képeket, nem csak a környező pixelek alapján csinál valamit, mint a többi generatív AI-modell. Állítólag így a gyakori, AI-generálta képek hibáit is el lehet kerülni (például nincsenek extra ujjak a kezeken).

Mark Zuckerberg szerint az AI-modellek megosztásával a Meta még tovább fokozhatja az innovációt, kiszúrhatja a biztonsági hiányosságokat és csökkentheti a költségeket. Szerinte jobb, ha az iparág az ő alapvető eszközeikre épít, ekkor ugyanis mások munkájából ők is profitálnak.

A Meta vezetői érdekes módon nem osztják az iparágban tapasztalható félelmeket, miszerint az AI veszélyes a társadalomra és az emberiségre. Az utóbbi hetek nagy figyelmeztetéseit sem írták alá.

Yann LeCun, a Meta vezető AI-tudósa szerint (aki az egyik AI-keresztapa) az „AI doomerism” nem jó dolog, inkább biztonsági elemeket kell az AI-rendszerekbe építeni.

A Meta folyamatosan építi be a szolgáltatásaiba az AI-funkciókat, ezekkel már most lehet hirdetéseken dolgozni, háttereket generálni vagy szövegalapon módosítani Instagram-fotókat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények