Jöhetnek az élő videóposztok a Facebookon

A Facebook nemrég indított projektjében extra szolgáltatásként kiválasztott hírességeknek biztosította az élő videót közvetítő alkalmazás használatát. Egy friss bejelentés szerint tovább bővítik ezt a projektet, ugyanis mostantól újságírók és egyéb „véleményformálók” is hozzáférhetnek a Mentions nevű alkalmazáshoz.

Vadim Lavrusik, a Mentions termékmenedzsere elmondta, hogy szeretnék magukhoz csábítani az újságírókat azzal, hogy szabadon biztosítják nekik az oldalon keresztül a live streaminget. Jelen pillanatban ez úgy működik, hogy az alkalmazást használni kívánónak meg kell szereznie az „ellenőrzött” minősítést, mely azt jelenti, hogy kéri a Facebookot, hogy ellenőrizze a személyazonosságát, oldalát és tevékenységét. Azt ugyan nem árulták el, hogy milyen szempontok alapján lesz valaki „ellenőrzött”, de az biztos, hogy csak e címke megszerzése után lehet használni a Mentionst.

A live stream piacán is megindult a nagyok között a versenyzés: a Facebook versenytársai például a Twitter és a YouTube is. De ha a jövőben még tovább nyitják a hozzáférést a 2014-ben kifejlesztett alkalmazáshoz, egyértelműen a Facebooknak van meg a legnagyobb esélye arra, hogy uralkodóvá váljon ebben a szegmensben is.

Azóta történt

Előzmények