Online csatornát indít Európában a Disney

A jövő hónapban érkezik Európába a Disney legújabb vállalkozása, amikor az Egyesült Királyságban elindítják az online streamszolgáltatást – írja riportjában a The Financial Times. A DisneyLife bizonyos szempontból többet tud majd, mint a versenytársnak tekinthető Netflix, ugyanis a filmek mellett könyveket, albumokat és zenét is kínálnak. A tudósítás szerint a terjeszkedés jövőre folytatódik, amikor a szolgáltatás elindul Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Németországban is.

A történet igazi érdekessége, hogy a médiavállalat nem tervezi a DisneyLife bevezetését az Egyesült Államokban. Indoklásuk szerint azért nem, mivel a legnagyobb piacukon annyi, gyakran egymást átfedő licencszerződésük él a kábeles, illetve műholdas szolgáltatókkal, hogy egyelőre nem érné meg – vagyis a jövőben, amikor úgy látják, megcélozzák az amerikai piacot is. Európában viszont csak néhány ilyen megállapodás van, itt szinte tisztán indulhat az internetes szolgáltatás.

DisneyLife
[+]

A katalógusban szereplő több ezer film között rengeteg a klasszikus, de egyelőre hiányozni fognak belől a Marvel filmjei, illetve a Lucasfilm által készített Csillagok háborúja, bár ezeket a stúdiókat is a Disney birtokolja. De a hiány nem végleges: már dolgoznak egy olyan konstrukción, mely lehetővé teszi ezek közvetítését is.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója (aki mellesleg az Apple igazgatótanácsának is tagja) Tim Cookra hivatkozott, aki a héten egy konferencián az internetes tartalomterjesztés jövőjéről szólva azt mondta: „Nem is értem, miért léteznek még televíziócsatornák. Az alkalmazásoké a jövő.” Iger is úgy látja, hogy a világ „multichannel” tévék irányába halad, vagyis ahol több forrásból jönnek a a készülékre tartalmak, és a Disney nem akar kimaradni ebből a folyamatból.

A DisneyLife havi előfizetési díja 9,99 font, azaz körülbelül 4100 forint lesz. Az előfizetők angolul, franciául, németül, olaszul és spanyolul férhetnek hozzá a tartalmakhoz, a Disney figurái alapján készíthetnek saját profilokat, illetve letölthetik a filmeket, hogy offline nézhessék meg őket.

Azóta történt

Előzmények