Hirdetés

eTEN: uniós pályázat e-közszolgáltatásokhoz

Újabb európai uniós pályázati lehetőségeket ismertettek a múlt héten az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által szervezett eTEN Információs Napon. Az eseményen az információs társadalom fejlesztésével foglalkozó kormányzati és önkormányzati szakemberek mellett a szakmai szervezetek és a pályázat iránt érdeklődő vállalatok képviseltették magukat. Az IHM képviselői elmondták, hogy az eTEN programban Magyarország a tavalyi évben vett részt először és a sikeres pályázati konzorciumok tagjai közötti 29 magyar résztvevő (önkormányzatok és vállalkozások) 10 projektre összesen több mint 1 millió euró támogatást nyert el.

Hirdetés

Az eTEN az Európai Bizottság információs társadalom programjainak egyike, célja az infokommunikációs infrastruktúrára alapozott olyan közcélú alkalmazások és szolgáltatások bevezetésének elősegítése, amelyek transzeurópai vonatkozásban is közös érdeket szolgálnak.

A pályázatok az alábbi – a 2005. évi eTEN munkaprogramban megnevezett – témakörökben nyújthatók be: eKormányzat (eGovernment); eEgészségügy (eHealth); eBefogadás (eInclusion); eTanulás (eLearning); Bizalom és Biztonság szolgáltatások (Trust & Security); Szolgáltatások kis- és középvállalkozások számára. A nemzetközi konzorciumok a következő tevékenységtípusokhoz nyújthatják be pályázataikat: Piacfelmérés (Market Validation); Kezdeti bevezetés (Initial Deployment); Támogatási és koordinációs tevékenységek (Support Actions).

Az eTEN idei pályázati kiírása 2005. február 10-én jelent meg, beadási határideje 2005. május 10., keretösszege 45 millió euró.  

Azóta történt

Előzmények