Január 28-án Nyílt Napot tart az ELTE Informatikai Kar

Számos programmal várja az ELTE Informatikai Kar a felvételi döntés előtt álló középiskolásokat illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozókat.

A járványhelyzet miatt idén a felvételiző fiatalok online tudnak betekinteni az ELTE Informatikai Kar hallgatói életébe az ikonikus egyetemi helyszíneket bemutató virtuális campus túra, a hallgatói beszámoló, az érdekes előadások, kis filmek, interaktív podcast révén.

A Nyílt Napon többek között kiderül, kinek jó választás az informatikai pálya? Milyenek a mindennapjai a szoftveróriások mérnökeinek? Hogyan lehet bejutni hozzájuk, milyen tudást keresnek ezek a cégek? A résztvevők megismerkedhetnek a kvantumszámítógépek programozásának alapjaival, valamint azzal, hogy milyen trendek vannak a kvantumszámítógépek fizikai megvalósításának terén. Szó lesz a választható képzésekről, a felvételivel kapcsolatos információkról és a hallgatóknak kínált lehetőségekről.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes program és a regisztráció ezen linken érhető el: https://www.inf.elte.hu/iknyiltnap2022

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat. Az egyetem hallgatói már a kezdetektől megkapnak minden támogatást ahhoz, hogy utat találjanak a szakma élvonalába.

Azóta történt

Előzmények