Elkészült a Microsoft asztali keresője

A Microsoft elkészült az öt hónappal ezelőtt tesztváltozatban kiadott asztali keresőalkalmazás végleges változatával. Az MSN Search Toolbar névre keresztelt eszközzel a felhasználók a számítógépük merevlemezén tárolt fájlokban kereshetnek.

A kereső beépül az Internet Explorer böngészőbe, az Outlook levelezőbe, de keresőmezője a Windows asztalán is megjelenik. A végleges változat újdonságai közé tartozik, hogy a keresés eredményeként kapott különféle formátumú dokumentumokba egy előnézeti ablakban bele lehet tekinteni, miközben a találatok több szempont szerint is rendezhetők, szűrhetők.

A Microsoft közleménye szerint a toolbar több mint 200 fájltípus metaadataiban, illetve tartalmában képes keresni, egyelőre azonban láthatóan a saját szoftverekkel boldogul a legjobban. Így például most még csupán az Outlook vagy az Outlook Express e-mailjeinek tartalmában képes keresni. A szoftverhez kiegészítő modulok is letölthetők, melyekkel – többek között az Adobe PDF-fel is – bővíthető a kereshető fájlformátumok repertoárja. Az egyéb szolgáltatások közé tartozik a felugró ablakok (pop-up) blokkolása és a weblapokon található adatlapok automatikus kitöltése.

Hasonló alkalmazással elsőként a Google rukkolt elő, majd következett a Microsoft és a Yahoo. Az MSN Search Toolbar elkészültét követő napon a Google arról adott hírt, hogy egy kifejezetten vállalati felhasználókat megcélzó keresőt dobott piacra. Ez az interneten, az egyes gépek merevlemezén és a céges intraneteken is képes keresni.

Azóta történt

Előzmények