Elindult az IBM és a Ricoh közös vállalkozása

Az IBM és a Ricoh közös vállalatának létrehozásáról szóló januári bejelentést követően, 1200 alkalmazottal megkezdte működését az InfoPrint Solutions.

A januárban bejelentett összevonás keretében, a Ricoh megvásárolta az IBM nyomtatórendszerekkel foglalkozó divízióját, hogy ezáltal erősítse piaci pozícióit a dokumentumkezelő és -feldolgozó megoldások, valamint a nagy teljesítményű nyomtatás területén. Az IBM érintett divíziójából létrejött új vállalatban a Ricoh jelenleg 51 százalékot birtokol, a fennmaradó 49 százalék pedig a következő három év során fokozatosan kerül majd a Ricoh tulajdonába.

A közös vállalat jelenleg a világ 18 országában működik (Argentína, Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hongkong, Olaszország, Japán, Mexikó, Peru, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Tajvan, az Egyesült Királyság és az USA), és még az idei évben további bővítést terveznek.

Az InfoPrint Solutions, mely az IBM egymilliárd dollár éves bevételt eredményező üzletágán alapul, továbbra is profitálhat az IBM kiterjedt nemzetközi disztribúciós és értékesítési hálózatának előnyeiből. Az IBM partnerei és terjesztői ezután is kínálni fogják az InfoPrint nyomtatási megoldásait, miközben az InfoPrint Solutions lesz az IBM preferált globális nyomtatási megoldás szállítója. Az IBM további egy évig nyújt még szervizszolgáltatásokat az InfoPrint Solutions részére egy szolgáltatási szerződés keretében, aminek következtében több mint ezer IBM karbantartási szakember lép be a közös vállalatba.

„Működésünk megkezdésével milliárd dolláros nagyságrendű vállalkozást hoztunk létre, melynek hátterében két olyan – vitathatatlanul piacvezető – cég áll, mint a Ricoh és az IBM. Az innováció útján fogunk tovább haladni, hiszen vállalatunk tervei között komoly K+F beruházások szerepelnek, erősíteni kívánjuk professzionális szervizszolgáltatásainkat, és az eladás, valamint a terméktámogatás területén is további fejlesztéseket és bővítést tervezünk” – nyilatkozta Tony Romero, az InfoPrint Solutions elnök-vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények