Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Egy hétig kevesebbet fogyaszt a Ricoh

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

Az irodaieszköz-gyártó a Környezetvédelmi világnap apropóján kikapcsolós hetet tart.

Hirdetés

A Ricoh Hungary idén is csatlakozik a Ricoh Co. Ltd. és a Ricoh Europe B.V. által immár másodszorra meghirdetett energiatakarékossági kezdeményezéshez. A tavalyi eredmények fényében a vállalatcsoport most egy teljes munkahéten keresztül szentel fokozott figyelmet az energiatakarékosságnak.

A Ricoh Global Eco Action Day tavaly került először meghirdetésre, amikor a „Kapcsolj ki és gondolkodj!” mottó jegyében a világ 25 országában a Ricoh 83 leányvállalata egy napig ügyelt fokozottan az energiatakarékosságra. A program arra buzdította az alkalmazottakat, hogy kapcsoljanak ki minden olyan elektromos eszközt, amelyre nincs feltétlenül szükségük. A tavalyi akció során az áramfogyasztás összesen 31 901 kilowattal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig 12 tonnával csökkent. Az így elért összes energiamegtakarítás értéke 596 549 japán jen (több mint 1,1 millió forint) volt.

A sikeren felbuzdulva a Ricoh energiatakarékossági programja idén a Global Eco Action Week nevet kapta, és egy teljes munkahéten át, június 4-től 8-ig tart. Erre a hétre esik június 5-e, az ENSZ Környezetvédelmi világnapja. A világszerte meghirdetett kezdeményezés fő üzenete, hogy egy kis odafigyeléssel minden egyes ember tehet a környezet védelmében. A csupán megszokásból, sok esetben feleslegesen használt elektromos eszközök kikapcsolásával – amelyekre adott pillanatban talán nincs is feltétlenül szükség – rengeteget tehetünk környezetünk védelméért.

A Ricoh Hungary tavaly az irodahelyiségben feleslegesen működő világítótestek, a klímák, a különböző elektronikus eszközök és a Ricoh saját fényreklámjainak kikapcsolásával egy átlagos naphoz viszonyítva 23 százalékkal csökkentette áramfogyasztását. Idén ezt szeretnék tovább növelni azzal, hogy a márkakereskedőket is bevonják a kezdeményezésbe.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.