Az IBM ráhajt a szoftverfejlesztésre is

Az IBM tegnap jelentette be, hogy körülbelül 745 millió dollár készpénzért megvásárolják a svéd Telelogic szoftverfejlesztő vállalatot.

A Telelogic termékei a szervezeteknek, vállalatoknak a komplex rendszerek kialakítását, fejlesztését segítik elő – szoftverfejlesztő szoftvereket készítenek. Az IBM épp emiatt vásárolta meg a céget, mivel terveik szerint ügyfeleik számára olyan összetett, mindenre kiterjedő szolgáltatást képesek majd nyújtani, mely csábítja majd a nagyvállalatokat – például egy autógyárat, amely így kompletten kaphat egyetlen cégtől egy navigációs rendszert a gépkocsikba.

Danny Sabbah, az IBM Rational Software nevű divíziójának általános menedzsere elmondta, hogy a Telelogic az ő osztályukhoz fog tartozni – sikeres megegyezés után e részleghez kerül majd a Wathcfire biztonsági és tesztszoftvereket fejlesztő vállalkozás is, mellyel már folynak a tárgyalások.

A Telelogicnak világszerte több mint 8 ezer ügyfele van – elsősorban repülőgépgyártásban érdekelt vállalatok, a kormányzatok védelmi minisztériumai, távközlési cégek és autógyárak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények