Hirdetés

Egy tajvani cég betiltatná az iPhone-t

Egy tajvani vállalat, a különféle perifériákhoz chipeket fejlesztő Elan Microelectronics szabadalombitorlási pert indított az Apple ellen az Egyesült Államokban – írja a Reuters. A kereset szerint az amerikai gyártó MacBook, iPhone és iPod Touch termékei sértik az Elan két, érintésérzékeny képernyőkre vonatkozó szabadalmát. A tajvani cég szerint az általuk levédetett és a felsorolt hardverekben jogtalanul felhasznált technológia teszi lehetővé az ujj helyzetének meghatározását a kijelzőn vagy a touchpaden.

Az Elan korábban sikerrel perelte be hasonló okok miatt az ugyancsak amerikai Synapticsot, amely notebookgyártóknak szállít touchpadeket. A tajvani vállalat most azt kéri a bíróságtól, hogy az tiltsa meg az Apple vitatott termékeinek forgalmazását és ítéljen meg számára kártérítést, melynek összegét nem határozták meg. Az Apple egyelőre nem kommentálta a hírt.

Amelynek előzménye, hogy idén januárban az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) bejegyezte az Apple egyik szabadalmi kérelmét, amely a multi-touch kijelzők működését írja le. Akkor az Elan közleményben jelentette be, hogy szabadalom megadása nem lesz hatással a tevékenységére, és meg fogja védeni saját szellemi tulajdonát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények