Az Apple törölt egy Jézus-manipuláló programot a kínálatából

(Infobulvár) Hihetetlenül népszerű az Apple programboltja, ahonnan az iPhone-ra lehet alkalmazásokat letölteni, s a cég most újabb szoftvert törölt online kínálatából, mivel a felhasználók reklamációi alapján végzett vizsgálat azt mutatta, hogy fejlesztője megsértette a céggel kötött szerződést.

A Me So Holy nevű alkalmazás roppant egyszerű és látványos: a készülék adottságait kihasználva pillanatok alatt be lehet illeszteni bárkinek az arcát egy Jézust ábrázoló képbe. Az Apple azért törölte a programot, mivel úgy ítélték meg nem felel meg annak az elvárásnak, hogy a termékek nem foglalhatnak magukban obszcén, pornográf, megbotránkoztató vagy gyalázó tartalmakat.

Hirdetés

A program fejlesztője Lil' Shark, akinek egy munkáját már kitiltották. A The Animalizer nevű alkalmazás hasonló jellegű volt, csak abban a programban állatok testére lehetett emberi fejeket applikálni.

Hasonló ügye volt a Nine Inch Nailsnek is korábban az App Store-ral. Ők egy új csevegőalkalmazást kínáltak iPhone-ra, ám az ott szereplő dal szövege a fenti szerződésrészletre hivatkozva kiverte a biztosítékot az üzemeltetőknél. A lépés igencsak felbosszantotta Trent Reznort, a zenekar vezetőjét, aki kemény hangú levélben bírálta az Apple gyakorlatát:

„Ráadásul a rohadt »The Downward Spiral« albumot az iTunes zeneboltban meg lehet vásárolni, de az iPhone programban már nem szerepelhet, mert valamelyik dalba becsúszott egy káromkodás? Hihetetlen! És mi van akkor, ha a fórumon valaki azt mondja FUCK vagy CUNT? Az is illemtelen tartalomnak számítana, vagy nem? Hé Apple, épp most kaptam SPAM-et dögös ázsiai csajokról a TE SAJÁT E-MAIL PROGRAMODON KERESZTÜL. Épp most láttam, ahogy két férfi szexel Safariban! Az iPhone-omon!

Ugyanmár Apple! Gondoljátok már át a rohadt szabályaitokat értelmesen és hozzátok rendbe a program-felülbírálati folyamatotokat." (Forrás: beszeljukmac.com)

Talán ennek a levélnek köszönhetően, később mégis elfogadták az alkalmazást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Ingyen iPhone az egyetemistáknak

    Egy japán egyetem térítésmentesen biztosítja tanulói számára az Apple okostelefonját. Az ajándék árnyoldala: az iPhone elektronikus jelenléti ívként is működik.

  • Döbbenetes számokat produkál az Apple online boltja

    Másfél milliárd letöltött alkalmazás, 65 ezer program, 100 ezer fejlesztő – három hónapon belül újabb 500 millió szoftvert töltöttek le a felhasználók az App Store felületéről.

Előzmények