Együttműködést jelentett be a Box és a Google

A felhőalapú tárolás piacán akarnak változásokat, de arról nem esett szó, hogy mi lesz a Google Drive sorsa.

Felhasználói és iparági szempontból is figyelemre méltó lépést jelentett be a Box és a Google szerdán. Együttműködésük célja a felhőalapú munka gördülékenyebbé tétele, ami az ígéret szerint a legkisebb vállalkozásoktól a multinacionális cégekig segítséget jelent a partnereknek.

A Box és a Google Docs, illetve a Springboard integrációja révén az önálló és közös munka is egyszerűbbé válhat a felhőben. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Boxban tárolt dokumentumok harmadik féltől származó forrásként elérhetővé válnak a Docs, Sheets és Slides alkalmazásokban, míg a Springboard intelligens keresője nem hagyja elveszni az információkat akkor sem, ha hatalmas adathalmokkal dolgozunk.

Iparági szempontból azért fontos a bejelentés, mert a Google rendelkezik saját megoldással, a Google Drive azonban több nagyvállalat által került szolgáltatás, így például az Avago, vagy a Whirpool is inkább a Box rendszerét választotta. Most lehetőségük nyílik az online szerkesztőalkalmazásokon keresztül mégis megkaphatják a Google által biztosított előnyöket, viszont kérdés, hogy ez a kezdeményezés milyen hatással lesz a keresőóriás saját fejlesztésű tárolójára.

Azóta történt

Előzmények