Visszautasíthatta a Microsoft ajánlatát a Discord

A jelentések szerint nemet mondott a 10 milliárd dolláros üzletre a Discord, független cégként folytatná, és a tőzsdére menne.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Discord már nem folytat megbeszéléseket sem a Microsofttal, sem más céggel az eladásáról.

A Microsoft állítólag valamivel több mint 10 milliárd dollárt fizetett volna a népszerű online chatalkalmazásért, de végül a Discord visszautasította a redmondiak ajánlatát.

Állítólag három másik céggel is folytatott megbeszéléseket a Discord, ezek egyike a Bloomberg szerint az Amazon lehetett, de felmerült az Epic Games neve is.

A nagy nevek és ajánlataik ellenére a Discord vezetése állítólag mégis inkább független szeretne maradni, és a tőzsdére menne. A Discord jelenleg nagyjából 140 millió havi szinten aktív felhasználóval rendelkezik, tavaly pedig 130 millió dolláros árbevétele volt, amely mellett nem tudott nyereséget termelni.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Discord és a Microsoft egyaránt nyitottak az ismételt tárgyalásokra a jövőben, de egyelőre a saját útját járná a Discord.

Azóta történt

Előzmények